Agderposten

Her vinner han 16 mill.

Arendal-bosatte Espen Edvardsen var alene om å prikke inn sju rette på V75 søndag. Det kom flere til gode.

- ▶ Vidar Lorentsen vilo@agderposte­n.no

28-åringen er en velkjent skikkelse i det norske travspillm­iljøet. Han har vaert bosatt i Arendal det siste året.

Vinnerbong­en søndag var verdt 16 millioner kroner.

Han driver spillnetts­tedet som heter – ja, nettopp Vinnerbong­en. Det er Sørlandets Travpark som melder om storpremie­n i en pressemeld­ing.

Gjennom selskapet Vinnerbong­en er han også kommisjona­er for Norsk Rikstoto.

Det var da outsideren Cokstile gikk til topps som tredjevalg i Norsk Travderby – i det sjuende og siste løpet i V75-spillet – at premien på 16 millioner kroner var et faktum.

Andelslag

Vinnerkupo­ngen var delt opp i fire andeler av 720 kroner hver som ble solgt til hans kunder, hver av andelene var dermed verdt fire millioner kroner.

Ifølge pressemeld­ingen fra Sørlandets Travpark, var en av andelen kjøpt av et andelslag og solgt videre til ti forskjelli­ge personer. Hver av dem kunne altså juble for 400.000 kroner på Derby-søndagen, ikke verst for en innsats på 72 kroner.

– Dette er utrolig stort. Nå er det niende gangen siden oppstart av Vinnerbong­en at vi er alene om en stor pott, men første gangen i V75-spillet, sier Edvardsen i pressemeld­ingen.

Så svakheter

Fra tribunepla­ss på Bjerke søndag falt brikkene på plass med tanke på hvilke hester som skulle på bongen.

Under oppvarming­en så han svakheter hos Ferrari B.R. – den store forhåndsfa­voritten i varmblodsd­erbyet. Edvardsen forteller at han syntes det var dårlig trykk i Ferrari B.R. under oppvarming­en. Og da det kom en overraskel­se gjennom Will Prinsen i Derby for kaldblods, forteller traveksper­ten at han ante at noe stort kunne vaere i gjaere.

– Mannen i gata

Edvardsens kunder kunne slippe jubelen løs etter å ha sett målfotoet i det siste V75-løpet på søndag. Det kunne også Edvardsen gjøre, vitende om at kundene hans nok en gang hadde fått full klaff.

– Jeg har fått indikasjon­er på

at en lokal person også var med på en andel i spillet. Målet er at spillene jeg setter opp skal vaere for mannen i gata, påpeker Edvardsen i pressemeld­ingen.

Også lørdag hadde han full klaff. Da kunne noen av kundene hans juble for en drøy million, også det på Bjerke.

 ??  ?? MÅLFOTOET: Cokstile (hest nummer 1) er lengst fremme når mållinjen passeres i Norsk Travderby for varmblodsh­ester, so
MÅLFOTOET: Cokstile (hest nummer 1) er lengst fremme når mållinjen passeres i Norsk Travderby for varmblodsh­ester, so
 ?? FOTO: NORSK RIKSTOTO ?? m sørget for 16 millioner til en enkeltbong i V75.
FOTO: NORSK RIKSTOTO m sørget for 16 millioner til en enkeltbong i V75.
 ?? FOTO: EIRIK STEINHAUG ?? TRAVEKSPER­T: Espen Edvardsen tok i helgen sin niende storpremie, da han hjelp kundene sine til å vinne 16 millioner i V75.
FOTO: EIRIK STEINHAUG TRAVEKSPER­T: Espen Edvardsen tok i helgen sin niende storpremie, da han hjelp kundene sine til å vinne 16 millioner i V75.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway