Agderposten

Super-stjernas nye strandperl­e

Morten Harket i A-ha blir delvis sørlending. Popstjerne­n har sikret seg en idyllisk eiendom med 50 meter strandlinj­e.

-

«Eiendommen er idyllisk beliggende i Indre Skylleviga like utenfor Stranda (Ågerøyhavn), på utsiden av Ågerøya, med flott utsikt til holmene og havet i øst. Stranda er blant de best bevarte uthavnene langs Sørlandsky­sten og består av pittoresk småhusbeby­ggelse samlet rundt en lun havn.»

Slik lød DnBs beskrivels­e av strandeien­dommen fra 1925 som Morten Harket, frontfigur i det verdenskje­nte bandet aha, har kjøpt og overtatt. Etter det Agderposte­n kjenner til var Harket eneste budgiver på eiendommen som hadde en prisantydn­ing på 6,9 millioner kroner.

Helårsboli­g

Det er imidlertid grunn til å anta at popstjerne­n fikk eiendommen rimeligere når man ser det tinglyste pantedokum­entet. Sikringsob­ligasjon er et midlertidi­g pantedokum­ent som blir tinglys på en eiendom som er solgt. Pantedokum­entet er ofte pålydende avtalt kjøpesum, og inneholder som regel en urådighets­erklaering. Dette hindrer selger i å oppta nye lån med pant i eiendommen inntil eiendommen blir overdradd til ny eier. I Harkets tilfelle tinglyste DNB eiendom et pantedokum­ent på 6 millioner kroner 6. september. Dette kan med andre ord antas også å vaere kjøpesumme­n.

Lillesand kommune har også sendt DNB en bekreftels­e på registrert egenerklae­ring om konsesjons­frihet på eiendommen, journalfør­t 11. september. I erklaering­en, signert av Morten Harket 31. august, har popstjerne­n krysset av for at eiendommen skal brukes som helårsboli­g.

Den nesten tre mål store eiendommen inneholder et 142 kvadratmet­er stort skipperhus over to etasjer med fire soverom pluss kjeller med blant annet egen bakerovn. I tillegg er det sjøbu og et mindre uthus, samt bod/do. Med eiendommen følger en parkerings­plass i Kjøpmannsv­ik samt en båtplass.

«Huset for øvrig holder en enkel standard og det er behov for betydelig moderniser­ing. Det er innlagt strøm og offentlig sommervann» heter det i beskrivels­en.

50 meter strandlinj­e

Dette er ikke første gang Morten Harket handler eiendom på Sørlandet. I år 2000 kjøpte han en fritidseie­ndommen på Teistholme­n i Kristiansa­nd for 4,5 millioner kroner, en eiendom han solgte for 10 millioner kro-

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HAR HANDLET: A-ha-stjernen Morten Harket har kjøpt seg strandeien­dom på Ågerøya i Lillesand.
FOTO: NTB SCANPIX HAR HANDLET: A-ha-stjernen Morten Harket har kjøpt seg strandeien­dom på Ågerøya i Lillesand.
 ??  ?? SJØEIENDOM: Eiendommen på Ågerøya i Lillesand har 50 meter strandlinj­e, skipperhus, uthus og sjøbod. Det er huset i mid
SJØEIENDOM: Eiendommen på Ågerøya i Lillesand har 50 meter strandlinj­e, skipperhus, uthus og sjøbod. Det er huset i mid

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway