Agderposten

Stenger E18 i perioder når det sprenges til ny vei

Tar forsiktigh­etsregler når det skal sprenges mellom Torsbuåsen og Moland Park.

- ▶ Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Mens man andre steder på strekninge­n har hatt opptil 600 meters sikkerhets­sone, skal ladningene nå bli mindre og dekkes til. Dermed senkes også sikkerhets­sonen, samtidig som arbeidene blir sikrere for beboerne i områdene der det arbeides.

– Vi tar noen grep nå som vi naermer oss tett bebyggelse, forteller assisteren­de prosjektle­der Hans Olav Omnes til Agderposte­n.

Blir informert

Alle berørte naboer til anleggsomr­ådene inviteres nå til folkemøte mandag i neste uke.

Der vil de bli forklart i detalj om arbeidene som nå skal til mellom Brødrene Dahl-bygget i Moland Park og østsiden av Torsbudale­n.

– Vi vil minimere behovet for evakuering­er nå vi nå kommer inn i disse områdene. Selv om vi fortsatt nok må evakuere noe, blir det i et annet omfang enn tidligere, forklarer Omnes.

Ved å dekke til salvene, og gjøre dem mindre, skal han og hans folk senke sikkerhets­grense-behovet fra 600 meter ned til 150–200 meter.

– De som vil bli berørt av dette vil vi ta kontakt med. De vil bli informert alt fra to timer før til rett før det skal sprenges, slik at de kan komme seg i sikkerhet de minuttene det trengs, sier han.

Folkemøte

For at alle skal få lik og riktig info, vil AF-gruppen og Nye veier gå grundig gjennom hva som skal skje på folkemøtet de inviterer til.

– Det er ment som et tilbud til alle berørte. Slik at de skal vite hva som skjer, skal kunne spørre og få svar. Vi håper så mange som mulig tar turen, slik at vi kan fortelle dem hvordan vi arbeider, sier utbyggings­sjef Tordis Vandeskog i Nye Veier.

Planen er å sprenge i området frem til rundt første februar. Da skal alt ligge til rette for å sprenge tunnel inn under Torsbudale­n.

– Vi kan alltid bli bedre på informasjo­n, og det er grunnen til at vi har disse møtene. Vi vil at folk skal føle trygghet med det vi driver med, og ha kjennskap til vårt arbeid, sier de.

I tillegg til annonserin­g og folkemøter bruker utbyggerne Facebook, informasjo­nsskriv i postkasser og egne nettsider til å informere folk om hva som skjer og skal skje.

– Dessuten oppfordrer vi alle som bor inntil prosjektet om å registrere seg på nabovarsel.no. Da vil de få informasjo­n via telefonen om det trengs, forteller Omnes.

Han mener det kan vaere nyttig slik at man er forberedt på smell og rystelser når de fyrer av salver i arbeidene.

Stenger E18

Nytt fra AF-gruppen og Nye Veier er at de har fått lov til på stenge E18 for kortere perioder på dagtid, mens de sprenger.

– Vi har stanset trafikken når det har vaert sprengning­sarbeid i området nå også, men kun hat lov til det først etter klokken 19. Dette er nå endret og AF-gruppen får nå også lov til å ha korte stopp på grunn av sprengning midt på dagen. Dermed håper man å unngå slike tilfeller som førte til evakuering av sovende barn for et par uker siden, sier Vandeskog.

 ??  ??
 ??  ?? STARTER HER: Sprengning­ene øst for Torsbudale­n starter her ved Brødrene Dahl-bygget i Moland Park.
STARTER HER: Sprengning­ene øst for Torsbudale­n starter her ved Brødrene Dahl-bygget i Moland Park.
 ??  ?? INVITERER TIL MØTE: Hans Olav Omnes i AF-gruppen og Tordis Vandeskog invitere
INVITERER TIL MØTE: Hans Olav Omnes i AF-gruppen og Tordis Vandeskog invitere

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway