Agderposten

ØIF rotet bort tabelltopp­en

ØIF Arendal misbrukte sjansen til å lede eliteserie­n også etter to serierunde­r. – Vi burde ha avgjort kampen før pause, mente ØIFtrener Marinko Kurtovic etter sløseriet som ga kun uavgjort borte mot Haslum.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Det endte 21-21 etter at ØIF var i føringen 19-16 drøye ti minutter før slutt. ØIF ledet også 21-20.

Etter to serierunde­r står ØIF med tre poeng. Drammen har full pott og topper eliteserie­n.

– Jeg er enormt skuffet. Vi hadde alle sjanser til å slå Haslum, men vi brenner voldsomt med muligheter. Jeg har ikke opplevd maken i ØIF, oppsummert­e trener Marinko Kurtovic etter kampslutt.

Over halvparten av skuddene endte på keeper, i stengene eller over mål.

– Under pari

– Vi burde ha ledet med seks-sju mål etter 1. omgangen. Men det var mange som var under pari i angrepsspi­llet. Skal man vinne slike kamper, så må 100-prosentsja­nsene i mål. Jeg synes helheten i forsvarssp­illet er veldig bra, der Uros Tomic får klart godkjent med 17 redninger, sier Kurtovic som også gir ros til strekspill­er Laurits Mo Rannekleiv.

Han mener det ikke er en mental greie at laget kun stoppet på 21 scoringer, fire dager etter 31 scoringer mot Falk.

– Nei, men etterhvert setter det seg litt i hodet på spillerne, mener han.

ØIF Arendal-vingene August Baskår Pedersen og Sander Simonsen satte inn kampens første to scoringer i Nadderud Arena. Etter drøye seks minutter hadde Haslum kvittert til 2-2.

Baeringene gikk i føringen for første gang (6-5) like før klokka bikket 15 minutter.

Viktig veteran

Etter 24 minutter entret Haslums hjelpetren­er Erlend Mamelund (33) banen. Veteranen la opp som spiller etter forrige sesong. Men i likhet med ØIF er Haslum-stallen skadeskutt om dagen. Mamelund markerte seg umiddelbar­t ved å dunke inn 8-8-utlikninge­n.

August Baskår Pedersen sørget for at ØIF Arendal gikk til hvilen med 9-8-ledelse mot hans tidligere klubb.

Heia Pedersen lyktes endelig foran mål og satte inn 12-12, før han noe senere var sendte sørlending­ene opp i 14-13-ledelse.

På stillingen 14-14 bommet Heia Pedersen imidlertid to ganger alene med keeper da ØIF spilte i overtall. Men så løsnet det: August Baskår Pedersen (2) og Anders Skiaker Myhra satte inn tre mål i løpet av 80 sekunder, slik at ØIF ledet 17-14 etter drøye 14 minutter.

Kenny Ekman gjorde comeback for sesongen før kvarteret var spilt av 2. omgang. Svenskene brukte bare noen sekunder på å vise seg frem, med negativt fortegn. En knalltøff takling ble straffet med en tominutter­s utvisning. Bare noen minutter senere røk Ekman på nok en utvisning. Nå tok Heia Pedersen ansvar i undertall ved å lure inn 19-16-scoringen for ØIF.

Hektiske sluttminut­ter

Mamelund tente seiershåpe­t for Haslum med to redusering­er, slik vertene bare var ett mål bak (18-19) da det gjenstod sju minutter. Mamelund utliknet til 19-19.

Sondre Paulsen ga ØIF 20-19-ledelse, før Haslum svarte på nytt.

Heia Pedersen satte inn 21-20 etter 28.09 minutter, men nok en gang utliknet Haslum.

Heia Pedersen ble nektet vinnermåle­t, før Haslum fikk frikast to sekunder før slutt som endte i blokka. Dermed endte det 21-21.

??  ?? MISSET OVER HALVPARTEN: Eirik Heia Pedersen scoret bare på fire av femten sku ddforsøk, mens laget totalt sett kun nettet på 46 prosent av avslutning­ene (21 av 45) mot Haslum. Bildet er fra cupmøtet i Nadderud Arena i fjor.
 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? DEPPET: Eirik Heia Pedersen (t.v.), August Baskår Pedersen og Josip Vidovic etter poengdelin­gen.