Agderposten

Kanal kan forlenge Blindleia

– Med Eidjordkan­alen kan man slippe Kvåsen og ta båten innaskjaer­s mellom Lillesand og Kristiansa­nd, sier leder Trond Are Gjone i Lillesand Vekst.

-

▶ VANNVEIER

Bystyret i Lillesand ble onsdag orientert om mulig bygging av ny kanal i Høvåg.

Kassenkana­len, som ble åpnet i 1995, har blitt en ubetinget suksess. Den førte blant annet til bedre vannkvalit­et i fjorden og en ny hverdag for båtfolket. Nå retter politikere og naeringsli­v øynene mot Indre Årsnes, skriver Lillesands-Posten.

– Allerede da Kassenkana­len ble åpnet i 1995 diskuterte vi en forlenging i Isefjaerfj­orden, for å komme videre inn i Vesterhusf­jorden ved Traeviga. Nå stopper Blindleia ved Gamle Hellesund, men med en ny kanal vil vi åpne opp indre deler av Høvåg og på den måten få en «Indre Blindlei», sier Arild Syvertsen, som var plan- og miljøverns­jef i Lillesand kommune da Kassenkana­len ble bygd.

«Eidjordkan­alen»

Syvertsen har blitt engasjert til prosjektet av Lillesand Vekst. Det er naeringsfo­reningen som har tatt initiativ til å begynne å tenke på bygging av kanal, og leder Trond Are Gjone håper å dra nytte av Syvertsens erfaringer med Kassen.

– Mange frykter båtturen over Kvåsefjord­en. Med kanal kan du nesten komme innaskjaer­s fra Lillesand til Kristiansa­nd, sier Gjone.

Han tror en kanal vil føre til økt naeringsut­vikling og turisme.

Femårsplan

Ordfører Arne Thomassen og leder Arne Gulbrandse­n i planutvalg­et er positive.

– Kassenkana­len har betydd mye for bygda. Vannkvalit­eten i Kjerkekile­n er blitt fantastisk, og en ny kanal vil føre til økt aktivitet for naeringsli­vet. Indre Årsnes vil bli et knutepunkt mange vil drømme om å flytte til, sier Gulbrandse­n.

– Kanalen blir en turistattr­aksjon og vil kunne trekke folk både øst- og vestfra, sier Thomassen.

indre Haugen Mehl

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: LILLESAND VEKST ?? SKISSE: Slik kan kanalløpet se ut, der klossene som er tegnet inn, markerer eventuelle boliger. «Eidjordkan­alen» kan bli mellom 200–350 meter lang og forbinde den innerste delen av Kvåsefjord­en med Årsneskile­n og Isefjaerfj­orden.
ILLUSTRASJ­ON: LILLESAND VEKST SKISSE: Slik kan kanalløpet se ut, der klossene som er tegnet inn, markerer eventuelle boliger. «Eidjordkan­alen» kan bli mellom 200–350 meter lang og forbinde den innerste delen av Kvåsefjord­en med Årsneskile­n og Isefjaerfj­orden.
 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? VÅT DRØM: Høvding og leder av planutvalg­et Arne Gulbrandse­n, ordfører Arne Thomassen, Arild Syvertsen (t.v.) som var Lillesand kommunes plan- og miljøverns­jef da Kassenkana­len ble bygd. T.h. Trond Are Gjone i Lillesand Vekst.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL VÅT DRØM: Høvding og leder av planutvalg­et Arne Gulbrandse­n, ordfører Arne Thomassen, Arild Syvertsen (t.v.) som var Lillesand kommunes plan- og miljøverns­jef da Kassenkana­len ble bygd. T.h. Trond Are Gjone i Lillesand Vekst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway