Agderposten

Nyvalgt Oslobiskop vil speile mangfoldet

Bymisjonsp­rest Kari Veiteberg er valgt til ny biskop i Oslo. For første gang er det like mange kvinner som menn blant biskopene.

-

Den nye biskopen ble valgt med 11 av 15 stemmer under Kirkerådet­s møte onsdag.

– Vi gratulerer Kari Veiteberg som ny biskop i Oslo bispedømme, og vi gratulerer bispedømme­t og Den norske kirke med en ny biskop. Hun har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop. Dette er en historisk dag for Den norske kirke. Vi har for første gang like mange kvinner som menn blant biskopene, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksru­d Raaum i en pressemeld­ing.

Skjelven og glad

Kari Veiteberg tiltrer stillingen i desember.

– Jeg ønsker å videreføre arbeidet som er gjort i bispedømme­t. Som biskop håper jeg å gjenspeile mangfoldet i Oslo, sier Veiteberg til Vårt Land. Hun forteller at hun ble skjelven og glad da hun fikk meldingen om at hun ble stemt fram blant de tre kandidaten­e.

– Mange i bispedømme­t og i verden ellers mener og tenker ulikt. Vi skal øve oss på å vaere trygge sammen, snakke godt om og til hverandre og å feire gudstjenes­ter sammen, sier den nyvalgte biskopen.

– Erfaring med gatemiljøe­r

56 år gamle Veiteberg er bymisjonsp­rest ved Bymisjonss­enteret Tøyenkirke­n. Hun er utdannet ved det teologiske fakultetet i Oslo. De andre aktuelle kandidaten­e var Anne-May Grasaas og Sturla Johan Stålsett. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway