Agderposten

Frykter KrF utraderes

Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen omtaler stortingsv­alget som en «naer døden-opplevelse» for KrF. Han er redd partiet blir utradert.

-

▶ POLITIKK

Kristelig folkeparti endte med en oppslutnin­g på 4,2 prosent og klarte dermed bare så vidt å havne over sperregren­sen. Årets valg er det dårligste for partiet siden 1936, og de tapte oppslutnin­g i samtlige fylker. For fire år siden hadde de 5,6 prosent.

– Det er et katastrofe­valg for KrF. Balansegan­gen på sperregren­sen var en «naer døden-opplevelse» for partiet, sier redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen til NRK.

Avisen hans har rundt 30.000 lesere, som vanligvis har vaert blant KrFs trofaste velgere. I årets valg fikk KrF til sammen vel 122.600 stemmer.

– Jeg tror i stor grad det er borgerlig innstilte kristne velgere som har sviktet KrF. Ingen meningsmål­inger tydet på at deres regjerings­alternativ, med Høyre, Venstre og KrF, hadde noe som helst realisme i seg. Da handlet debatten om hvor KrF sto i regjerings­spørsmålet, sier Selbekk.

Redaktøren mener at stortingsv­alget i 2021 blir et vaere eller ikke-vaere for KrF og frykter at partiet forsvinne helt fra rikspoliti­kken dersom nedgangen fortsetter.

Ifølge en beregning gjort for Dagen tirsdag ettermidda­g var KrF bare 5.600 stemmer over sperregren­sen. Det beste fylket for partiet var VestAgder, der de fikk 12,6 prosent av stemmene og to representa­nter på Stortinget. (©NTB)

 ??  ??
 ?? . FOTO: NTB SCANPIX ?? «NAER DØDEN-OPPLEVELSE: Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk
. FOTO: NTB SCANPIX «NAER DØDEN-OPPLEVELSE: Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway