Agderposten

Bestselger i ny versjon

Nissan Leaf er verdens, og Norges, mest solgte elbil. Om ikke lenge kommer andre generasjon.

-

Nissan har akkurat vist fram den neste generasjon­en av elbilen Nissan Leaf. Jaani Tanskanen, produktsje­f for Nissans elbiler i Norden, var nylig i Norge og fortalte om hva kundene har i vente.

– Bilen er helt ny, dette er ingen facelift. Den er mer aerodynami­sk, lavere, lengre og bredere enn modellen den erstatter, sier han.

Nissan Leaf ble introduser­t på det norske markedet i 2011, og har rundet 35.000 leveringer, noe som gjør den til den mest solgte elbilen gjennom tidene i Norge. Leveringen­e av den nye modellen starter i mars.

Ingen reservasjo­ner

– Vi tar ikke reservasjo­ner eller depositum, vi skriver kontrakter og selger biler, sier Tanskanen, og sikter med det til mange av de andre produsente­ne sine reservasjo­nsløsninge­r.

– Vi kommer til å selge så mange vi kan få tak i. Og vi har bilene nå, det er ikke noe som kommer i 2020 eller 2025, dette er ikke en fancy konseptbil.

Han sier at Norge og Norden har vaert viktige i utviklinge­n av bilen. Dagens utgave er det solgt 283.000 av globalt, hvorav 80.000 har blitt levert i Europa. Det betyr at Norge står for naer halvparten av salget i Europa.

Kommer mer

Den nye Leaf har et batteri på 40 kWh, en økning på 30 prosent, mens rekkevidde­n skal vaere 50 prosent bedre, vel 35 mil målt i NEDC-standarden.

Ved introduksj­onen vil bilen koste 283.900 kroner. Det er en såkalt lanserings­utgave, med mye utstyr, og Tanskanen sier prisen ligger lavere enn dagens utgave.

Den er delvis selvkjøren­de, og vil blant annet bli utstyrt med det Nissan kaller e-pedal.

– Man kan i praksis kjøre ved kun å bruke en pedal, gassen. E-pedalen gjør at den bremser når man slipper opp gassen.

Mot slutten av 2018 vil det komme en utgave som har mer krefter og større rekkevidde.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

 ??  ?? LEVERING: Bilen kan bestilles nå, og de første kundebilen­e kommer til Norge i mars.
LEVERING: Bilen kan bestilles nå, og de første kundebilen­e kommer til Norge i mars.
 ??  ?? NY BIL: Nissan Leaf er den første masseprodu­serte elbilen som kommer i andre generasjon.
NY BIL: Nissan Leaf er den første masseprodu­serte elbilen som kommer i andre generasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway