Agderposten

Ser muligheter for omkamper

Senterpart­iet håper på omkamp om flystasjon­en på Andøya, regionrefo­rmen, tvangssamm­enslåing av kommuner og rovdyrpoli­tikken i det nye Stortinget.

-

Partiet fikk nesten doblet stortingsg­ruppen etter å ha fått over 10 prosents oppslutnin­g i valget.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum har tenkt mye på hvordan han skal bruke den økte innflytels­en i et storting som er mindre avklart enn i forrige periode. Allerede i partileder­debatten på valgkvelde­n varslet han at partiet vil ta opp nedleggels­en av flystasjon­en på nytt.

– Vi kommer til å fremme forslag om Andøya nettopp fordi det er en annen sammensetn­ing på Stortinget og fordi i løpet av valgkampen har det kommet nye og relevante opplysning­er, og det er usikkerhet rundt tallgrunnl­aget, sier Vedum til NTB

Han håper på å kunne samle et flertall i opposisjon­en som kan demme opp for regjeringe­n, som har besluttet nedleggels­e.

– De to regjerings­partiene har vaert tydelige på hva de mener i denne saken, men i de andre partiene har det vaert åpninger. Når KrF står fritt, er det en helt annen mulighet til å få gjennomsla­g, sier Vedum.

Kommunesam­menslåing

Tvangssamm­enslåing og regionrefo­rmen er to andre saker hvor Senterpart­iet varsler en ny runde.

– I deler av voteringen om tvangssamm­enslåingen, så var flertallet på ett mandat. Nå er det flertallet borte, sier Vedum.

Også i rovdyrpoli­tikken øyner Senterpart­i-lederen at det kan åpne seg nye muligheter til å påvirke. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FØRSTE MØTE: Stortingsg­ruppa til Senterpart­iet møttes for første gang torsdag.
FOTO: NTB SCANPIX FØRSTE MØTE: Stortingsg­ruppa til Senterpart­iet møttes for første gang torsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway