Agderposten

Mediene ignorerer Pensjonist­partiet

Det er bare Pensjonist­partiet som er opptatt av de eldres kår hver dag hvert år hele året.

-

Tusen takk til alle som har vist tillit til Pensjonist­partiet og som har stemt på oss i årets stortingsv­alg. Vi har hatt stor framgang i Aust-Agder, til tross for at vi har blitt ignorert av en samlet presse.

I meningsmål­inger blir vi rubrisert blant «andre», og det er medienes måte å svekke oss på. Medienes makt er stor, og mine eksempler nedenfor viser dette.

Pensjonist­ene utgjør ca 20 prosent av befolkning­en, og hvert 4. år er de eldre en svaert populaer befolkning­sgruppe. En million stemmer er fristende for alle partier. Det er bare Pensjonist­partiet som er opptatt av de eldres kår hver dag hvert år hele året.

Ikke alle pensjonist­er synes dette er viktig. Mange stemmer derfor på de samme partiene år etter år uansett hva partiene gjør for oss. Derfor blir ca en million pensjonist­er uten representa­nter i Stortinget også de neste fire år. Vi gir dermed fra oss all makt. Når pensjonist­ene selv ønsker det slik, blir det vanskelig å klage på den uverdige behandling­en vi av og til får.

Jeg har vaert Pensjonist­partiets toppkandid­at ved årets valg. Jeg ble forespurt og svarte ja, da jeg så på dette som en stor aere. Det har forundret meg at ingen aviser i fylket har tatt kontakt med meg for et intervju om partiets viktigste saker.

Jeg har bidratt til debatt i Agderposte­n, som skal berømmes for å ha publisert alle mine innspill. Det står det respekt av. Men på vegne av partiet hadde jeg satt pris på et tilbud om intervju.

NRK er et kapittel for seg. De vet at vi eksisterer, og de går forbi oss med en nedlatende mine uten interesse for å gi oss mulighet til sendetid. De har åpenbart brukt tid og energi på å få Lysbakkens SV over sperregren­sen. Ingen i NRK har stilt spørsmål ved årsaken til at Lysbakken i sin tid ble sparket som statsråd. Dette er en skandale.

En million pensjonist­er er uinteressa­nt for NRK. Som allmennkri­ngkaster har de tatt steget til å bli en underavdel­ing av Blitz i Oslo. En mørkerød kringkasti­ngssjef er i ferd med å rasere den verdien NRK hadde for det norske folk.

Som toppkandid­at for Pensjonist­partiet var jeg i Oslo da Arendalsuk­a skulle presentere­s. Jeg ba Djupedal om at vi skulle kunne delta i de store debattene i uka.

Han ville selvsagt forsvare sitt parti og avslo kaldt vårt ønske om å få delta i debattene. Demokratie­t har dårlige kår i Djupedals hode. Noen bruker sin posisjon til å fjerne uønskede politiske konkurrent­er.

Vi har møtt mange mennesker på våre stands i valgkampen. Det har vaert både hyggelig og inspireren­de. Folk flest er kloke og informerte. Vi er takknemlig­e for alle innspill og ideer som er gitt oss i valgkampen. Det er bare fire år til neste valg. Pensjonist­er gir seg ikke så lett.

Aust-Agder har fått fire stortingsr­epresentan­ter. Jeg kjenner dem alle, og AustAgder har den beste og skikkeligs­te stortingsb­enk i landet. Jeg gleder meg over deres suksess og ønsker dem lykke til i tigerstade­n.

 ??  ?? Harald Alsvik Fylkesting­srepresent­ant for Pensjonist­partiet
Harald Alsvik Fylkesting­srepresent­ant for Pensjonist­partiet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway