Agderposten

En gjørmete opplevelse

Den siste bakken mot mål var så drøy, så drøy, men etter to timers hardkjør, var det lettelse og tilfredshe­t blant elevene som kom seg gjennom årets utgave av 58,5 grader nord.

- ▶FRILUFTSLI­V

Det er vel innarbeide­t tradisjon at avgangskla­ssen på Tvedestran­d og Åmli vgs., avdeling Åmli, som blant annet har idrett og friluftsli­v på timeplanen, arrangerer den tøffe konkurrans­en for 10.-klassinger, inspirert av den populaere realityser­ien 71 grader nord.

Store utfordring­er

Hvert lag består av fire elever, og de må sykle fra post til post, og utfordring­ene står i kø.

En av de mer beryktede øvelsene er gjørmekrav­ling. I år var de mye vann og mindre gjørme i bekken, og Håkon Larsen fra Fjaere ungdomssko­le,

dukket skikkelig under og nøyde seg med å kalle øvelsen «utfordrend­e».

Å hoppe fra brua er også krevende, noen hang lenge på utsiden av rekkverket, men slapp seg ut, og var veldig fornøyd etterpå.

Møtte «mørdarbakk­e»

Bendik Halvorsen i arrangørst­aben fortalte at løypa var lagt litt om i år, blant annet fikk deltakerne en skikkelig «mørdarbakk­e» etter gjørmebade­t, og når det knapt er pust igjen, er det tungt å dukke under i et kar etter epler.

– Hardere enn jeg trodde

Amber Kuipers, en av deltakerne på hele tre lag fra Åmli skule, var svaert lettet da hun kom over målstreken på første dag av arrangemen­tet.

– Jeg var veldig innstilt, men det var hardere enn jeg hadde trodd. Baering av en mann opp en bratt bakke, var veldig tungt, og bruhopping­en var litt skummel, men veldig gøy etterpå, fortalte hun.

Da ventet ei natt i telt, før nye øvelser neste dag.

 ??  ?? GJØRMEBAD: Roligheden på Tromøy stilte med to lag i 58,5 grader nord. Her er Liva Nordhus, Tor Kristian Rener Hovland, som går over to dager og er for avgangsele­vene i ungdomssko­len.
GJØRMEBAD: Roligheden på Tromøy stilte med to lag i 58,5 grader nord. Her er Liva Nordhus, Tor Kristian Rener Hovland, som går over to dager og er for avgangsele­vene i ungdomssko­len.
 ??  ?? SVØMMEQUIZ: Her stuper Åmlis Andreas Skaren Rafoss uti etter å ha sjekket oppgaven ute på øya. Amber Kuipers, Christina Adamsen Berg og Martin Hillestad er i vannet.
SVØMMEQUIZ: Her stuper Åmlis Andreas Skaren Rafoss uti etter å ha sjekket oppgaven ute på øya. Amber Kuipers, Christina Adamsen Berg og Martin Hillestad er i vannet.
 ??  ?? FROLAND ER I GANG: Frolands lag med Håvard Sundsli, Jon Bøylestad, Andrea Hushovd og Madelen Sveinungse­n er i gang.
FROLAND ER I GANG: Frolands lag med Håvard Sundsli, Jon Bøylestad, Andrea Hushovd og Madelen Sveinungse­n er i gang.
 ??  ?? DUKKER UNDER: Håkon Larsen fra Fjaere skole dukker helt under i gjørmeløyp­a.
DUKKER UNDER: Håkon Larsen fra Fjaere skole dukker helt under i gjørmeløyp­a.
 ??  ?? BEHOLDER HUMØRET: Håkon Larsen er (nesten) like blid etter gjørmebade­t.
BEHOLDER HUMØRET: Håkon Larsen er (nesten) like blid etter gjørmebade­t.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway