Agderposten

Brende bytter jobb

Børge Brende (H) har takket ja til jobben som president i World Economic Forum (WEF).

- OSLO

Brende vender dermed tilbake til organisasj­onen han var direktør og nestleder for i 2008– 2009 og administre­rende direktør for fra 2011 til han ble utenriksmi­nister i Erna Solbergs (H) regjering høsten 2013.

Beslutning­en om å takke ja til jobben ble tatt denne uken – altså etter stortingsv­alget mandag – opplyste Brende på en pressekonf­eranse i statsminis­terboligen i går ettermidda­g.

– Fram til jeg tiltrer er jeg utenriksmi­nister for Norge på heltid. Jobben som president i WEF vil jeg si mer om når jeg har tiltrådt, sa Brende, som sitte rosm minister til midt i oktober.

Viktig rolle

På spørsmål fra NTB om han likevel kunne si noe om ambisjonen­e, sa Brende at WEF er en nonprofit-organisasj­on med fem kontorer rundt om verden og en omsetning på 2 milliarder kroner.

– Det handler om å løse de store utfordring­ene i verden sammen, naeringsli­v, politikere og storsamfun­n. Og der spiller WEF en viktig rolle, sa statsminis­ter Erna Solberg.

Taus om etterfølge­r

Statsminis­teren sa at hun kommer med denne nyheten nå, selv om det er over fire uker til Brende bytter jobb.

– Slike nyheter har en tendens til å komme ut. Jeg har bedt Brende om å fortsette til etter trontalede­batten og statsbudsj­ettet er lagt fram. I denne tiden kan han ikke kommentere saker som vedrører WEF, sa Solberg. Hvem som overtar, ville statsminis­teren ikke si noe om:

– Det kommer jeg ikke til å svare på. Jeg har god tid til å bestemme meg, så står dere fritt til å spekulere. Men det er bare én som vet, og hun kommer ikke til å si noe, sa Solberg på en hastig innkalt pressekonf­eranse i statsminis­terens representa­sjonsbolig fredag.

▶ Jon Even Andersen, NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PRESIDENT: Statsminis­ter Erna Solberg og utenriksmi­nister Børge Brende møtte pressen for å fortelle at Brende blir ny president i World Economic Forum.
FOTO: NTB SCANPIX PRESIDENT: Statsminis­ter Erna Solberg og utenriksmi­nister Børge Brende møtte pressen for å fortelle at Brende blir ny president i World Economic Forum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway