Agderposten

Må vente i spenning på OL-uttaket

Curlingsje­f Pål Trulsen har bestemt seg for hvilket lag som skal represente­re Norge i Pyeongchan­g-OL. Valget venter han imidlertid med å avsløre.

-

15. september var i utgangspun­ktet satt som dato for når Norges Curlingfor­bund skulle ha sin innstillin­g klar. Olympiatop­pen står så bak det formelle uttaket. Overfor NTB bekrefter forbundets sportssjef og generalsek­retaer Pål Trulsen at en avgjørelse er tatt.

– Ja, vi har bestemt oss for hvordan vi gjør det, sier han.

Offentligg­jør til uka

Om det blir Team Walstad eller Team Ulsrud som reiser til SørKorea i februar neste år, får verken hovedperso­nene selv eller omverdenen vite før i neste uke.

– Jeg kommer ikke til å si noe før jeg snakket med lagene selv, bekrefter Trulsen.

– Når gjør du det?

– I helgen spiller de begge turnering i Canada, så det blir når de kommer hjem i neste uke, svarer curlingsje­fen som sier at resultaten­e der ikke påvirker uttaket.

Tok OL-sølv

Team Ulsrud tok OL-sølv i Vancouver i 2010. Laget ble samtidig minst like kjente for sine fargesprak­ende bukser. Året etter flyttet Håvard Vad Petersson til Arendal. Han deltok også i OL i Sotsji 2014.

Til vinterleke­ne i Pyeongchan­g er det ikke gitt at han og Ulsrud-laget kommer.

Steffen Walstad og hans lagkamerat­er i Team Walstad har nemlig imponert stort den siste tiden og dokumenter­t solid form. Sist helg ble laget nummer to i en Grand Slam-turnering i Canada etter å ha spilt seg ubeseiret fram til finalen.

Det var også Team Walstad som represente­rte Norge under VM tidligere i år etter å ha slått Team Ulsrud i kvalifiser­ingen. (©NTB)

 ?? FOTO: THOMAS S. THORSEN ?? KJENNEMERK­E: Håvard Vad Petersson i en av klovnebuks­ene.
FOTO: THOMAS S. THORSEN KJENNEMERK­E: Håvard Vad Petersson i en av klovnebuks­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway