Agderposten

Holdt unna som hare

Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal holdt unna som «hare» da han fikk aeren av å innvie Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad foran flere hundre tilskuere.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Det er én likhet mellom meg og Usain Bolt. Vi er omtrent like høye, sa Glimsdal rett før han måtte i aksjon rundt løpebanen.

Ordføreren fikk nesten en halv runde forsprang til Sørildduoe­n Ingvild Meinseth og Sara Dorthea Jensen som nok tok det litt roligere enn normalt.

– Fantastisk flott

Dermed kom Glimsdal først til mål og brøt banneret som markerte at hallen var offisielt åpnet.

– Det er nesten et likhetstre­kk til med Bolt. Jeg kjente antydning til strekk i hamstringe­n, utbrøt han etter målgang foran omlag 250 tilskuere.

– En fantastisk flott hall. Dette er en stor dag for Grimstad, Sørlandet og regionen, sa Glimsdal til Agderposte­n.

To millioner i året

Storstua er en flerbruksh­all, saerlig myntet på friidrett.

94 millioner er prislappen, fortalte Roar Flatland, leder av Sørild FIK som nå skal drifte hallen til et årlig budsjett på omlag to millioner kroner.

– Jeg er stolt over at vi etter fem år arbeid har fått realisert hallen. Visjonen er å skape et pulserende bygg med masse idrettsgle­de. Vi håper hallen vil bidra til økt rekrutteri­ng til friidrette­n, og at vi får beholde utøverne lengre, sa Flatland.

Sørild, med cirka 115 medlemmer, har til dels tatt i bruk parkerings­hus for å trene om vinteren når det har vaert is.

Bronsevinn­eren fra U20-EM, Ingvild Meinseth, forteller at hun ville ha vurdert å flytte fra Sørlandet til våren uten ny hall.

– Helt utrolig at vi har fått en hall nå, sier 18-åringen.

–En drøm som går i oppfyllels­e, sier mor, trener og daglig leder av hallen, Sølvi Meinseth.

 ??  ??
 ??  ?? JUBELBRØL: Slik feirer et knippe av friidretts­utøverne i Sørild at de endelig har et skikkelig helårstilb­ud. Aller fremst står Sara Elise Jakobsen (6).
JUBELBRØL: Slik feirer et knippe av friidretts­utøverne i Sørild at de endelig har et skikkelig helårstilb­ud. Aller fremst står Sara Elise Jakobsen (6).
 ??  ?? BRØT MÅLSNØRET: Med lånte sko spurter Kjetil Glimsdal inn og bryter banneret i Sparebanke­n Sør Amfi fredag kveld. Nå
BRØT MÅLSNØRET: Med lånte sko spurter Kjetil Glimsdal inn og bryter banneret i Sparebanke­n Sør Amfi fredag kveld. Nå

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway