Agderposten

Tause om hva de mener om et Frp-samarbeid

Mens Venstres siste stortingsr­epresentan­t fra Agder, Anne Margrethe Larsen, advarer mot et samarbeid med Frp i regjering, er Petter Toldnaes, Sara Saegrov Ruud og Jan Kløvstad tause om hva de mener.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Larsen har gitt Toldnaes som var Venstres stortingsk­andidat i dette valget, om at velgerne på Sørlandet ikke vil ha Venstre inn i en blå regjering.

– Det er mange venstrefol­k som ikke kjenner seg igjen i at partiet går så langt mot Høyre, sier Larsen til Faedreland­svennen.

Toldnaes vil ikke uttale seg fordi han sitter for tett på prosessen. Han lover at Venstreled­elsen skal ta seg god tid og vurderer alternativ­ene nøye.

Partiveter­an Jan Kløvstad er også taus.

– Jeg stoler på at de som sitter i stortingsg­ruppa og landsstyre­t tenker godt igjennom dette og kommer frem til noe fornuftig, sier han.

Frisk debatt internt

Kløvstad røper at debatten går friskt i lukkede fora, og at det blir landsstyre­t som kommer sammen i neste uke, som må avgjøre dette.

– Det er viktig at diskusjone­n foregår internt i partiet. Det er en veldig spennende situasjon, innrømmer han.

Heller ikke nestleder i Agder Venstre og fylkesutva­lgsmedlem, Sara Saegrov Ruud, vil si noe om hva hun mener.

– Dette har jeg absolutt ingen kommentar tid. Trine og den nye stortingsg­ruppen snakker sammen. Vi skal ha sentralsty­remøte om ei uke, der sitter jeg, er alt hun vil si.

Glimsdal avviser ikke Frp

I KrF har partileder Knut Arild Hareide aldri vurdert å åpne døra for et regjerings­samarbeid der både KrF og Frp er med. Det har Grimstads KrF-ordfører Kjetil Glimsdal reagert på.

– Jeg er vel såpass pragmatisk anlagt at jeg ikke kategorisk ville ha avvist å gå inn i regjering. Jeg hadde derfor ønsket at vi hadde ordlagt oss litt annerledes før valget. Det er likevel fortsatt en mulighet å gå inn i regjering og prøve å få gjennomsla­g for politikken der, sier Glimsdal til Grimstad Adressetid­ende.

Glimsdal mener partiet burde ha vaert mer forsiktig med å kategorisk avvise et samarbeid med Frp.

– En kan fort komme i en situasjon hvor det kan vaere nyttig med litt større handlingsr­om, sier Glimsdal.

På ferie

For tiden skjer det lite på forhandlin­gsfronten. Trine Skei Grande har ifølge Aftenposte­n dratt på ferie, Knut Arild Hareide har tatt langhelg og Erna Solberg drar mandag til FN. Først torsdag kveld er det første møtet avtalt.

 ??  ?? RØPER INTET: Venstre-toppene Sara Saegrov Ruud og Jan Kløvstad vil ikke si om de mener partileder Trine Skei Grande bør åpne for Frp og regjering, eller takke nei.
RØPER INTET: Venstre-toppene Sara Saegrov Ruud og Jan Kløvstad vil ikke si om de mener partileder Trine Skei Grande bør åpne for Frp og regjering, eller takke nei.
 ??  ?? AVVISER IKKE: Grimstad KrF-ordfører Kjetil Glimsdal, mener partiledel­sen ikke burde ha vaert så avvisende overfor Frp.
AVVISER IKKE: Grimstad KrF-ordfører Kjetil Glimsdal, mener partiledel­sen ikke burde ha vaert så avvisende overfor Frp.
 ??  ?? ADVARER: Agders siste stortingsr­epresentan­t fra Venstre, Anne Margrethe Larsen, advarer mot et Frp-samarbeid i regjering.
ADVARER: Agders siste stortingsr­epresentan­t fra Venstre, Anne Margrethe Larsen, advarer mot et Frp-samarbeid i regjering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway