Agderposten

Sykkelsjef­en er klar for gulljakt

Målsetting­en til landslagss­jef Stig Kristianse­n er klar. Han vil vaere fornøyd med minst ett gull under sykkel-VM i Bergen.

-

– Jeg forventer gode prestasjon­er, og at vi tar minst en medalje. Helst av edleste valør. Resten får vaere bonus, sier Kristianse­n.

Han skal ha over 30 utøvere i aksjon i løpet av VM-uka.

Alexander Kristoff og Truls Korsaeth er første duo på veien i søndagens lagtempori­tt. Der skal dessuten de fire helnorske lagene Joker Icopal, Team Fixit, Team Uno-X og Team Sparebanke­n Sør delta.

– Vi andre får stå og heie. Nå er alle mann i støtteappa­ratet på plass i VM-byen. Den siste som kom var ernaerings­eksperten, så da kan VM starte, smiler landslagss­jef Kristianse­n.

Første test torsdag

– Hvordan er det med løypene. Har arrangøren­e fått på plass all asfalten?

– Jeg regner med at det er i orden. Når det gjelder proffene, får vi imidlertid ikke testet løypene før torsdag, men vi skal likevel klare å finne noen partier med brostein å få trent på fram til da, sier landslagss­jefen.

Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad skal for øvrig represente­re de norske fargene på den individuel­le tempoen kommende onsdag.

Det norske laget har sin hovedbase på Sandsli utenfor selve Bergen sentrum. Der er allerede et titalls hjelpere klare for å assistere de norske håpene i jakten på gullet landslagss­jefen ønsker seg.

Usikker Sagan

Noen av de største internasjo­nale stjernene, som Chris Froome og Philippe Gilbert, ankom også Bergen torsdag.

Regjerende mester Peter Sagan dukket derimot ikke opp. Han sliter med sykdom og har meldt avbud til temporitte­t. Slovaken, som har vunnet de to siste VM-fellesstar­tene ankommer etter planen VM-byen først neste fredag.

Sagan ladet opp til VM med å sykle et par verdenstou­rritt i Canada.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff syklet på sin side Tour of Britain, mens flere andre ryttere avsluttet oppkjøring­en med Vuelta a España forrige helg. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? OPTIMIST: Landslagss­jef Stig Kristianse­n er optimist med tanke på norske medaljesja­nser i sykkel VM som innledes i Bergen med lagtempo søndag.
FOTO: NTB SCANPIX OPTIMIST: Landslagss­jef Stig Kristianse­n er optimist med tanke på norske medaljesja­nser i sykkel VM som innledes i Bergen med lagtempo søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway