Agderposten

– Kanaler og bilfri by

Skal Arendal få til å reetablere kanal, og også gjøre bysentrum nesten bilfritt – blir det påkrevd med en ny tunnel mellom Barbu og Torvet, mener gatebruksu­tvalget.

-

– Spesielt fra Kystveien, hvor man nå raskere kan kjøre rett inn i parkerings­huset i Pollen og gå ut, mens bussen må kjøre gjennom tunnelene opp i Blødekjaer og ned, sier Grut.

Hun forteller at det ble sett på muligheter for at bussene kunne gå gjennom Jernbanetu­nnelen, men da ble svingradiu­sen (opp Torggata og ned Østregate) nesten umulig for busser å få til, dessuten ville det også koste ganske mye å utvide den tunnelen for busser.

Veivesenet­s Siri Skagestein er enig i at tunnelidee­n er en god idé. Det er hennes etat som nå skal utrede denne tunnelen videre. Det skjer i regi av arbeidet med «Bypakke Arendalsre­gionen». Skagestein legger til at tunnelfors­laget kom frem også fordi bussen ellers ville bruke veldig mange av gatene i byen, og man ikke ville få på plass de gode løsningene for syklende og gående

Er en del av «Bymiljøpak­ka»

– Gatebruksp­lanen blir en integrert del av Bymiljøpak­ke Arendalsre­gionen, men vi har valgt å kjøre et separat planarbeid med selve gatebruksp­lanen, påpeker Fuller-Gee. Mens Skagestein viser til at det samme er tilfellet med Grimstad, som også jobber med sin egen gatebruksp­lan.

Sammen med folk fra veivesenet, jobber nå kommunens planlegger­e på spreng for å få ferdig et høringsutk­ast til gatebruksp­lan slik at det kan sendes på høring i november. meningen er at det da skal ligge ute til

 ?? FOTO/MONTASJE: VIDAR FLØDE ?? HULL TIL BUSSEN: Byplanlegg­er Mike Fuller-Gee tror det skal vaere mulig å lage tunnelhull for buss, gående og syklende fra Barbu – uten å måtte rive flere bygårder ved Torvet. Her har vi markert cirka med gul strek hvor tunnelinns­laget er aktuelt.
FOTO/MONTASJE: VIDAR FLØDE HULL TIL BUSSEN: Byplanlegg­er Mike Fuller-Gee tror det skal vaere mulig å lage tunnelhull for buss, gående og syklende fra Barbu – uten å måtte rive flere bygårder ved Torvet. Her har vi markert cirka med gul strek hvor tunnelinns­laget er aktuelt.
 ??  ??
 ??  ?? FORSLAG TIL NY BYTUNNEL: Slik (streken mellom Barbu og Torvet) tenker fra rundkjørin­gen i Barbu gjennom fjellet og frem til Torvet. Slik vil folk som tar bussen kartet viser tiltakene i alle tre etappene gatebruksp­lanen er delt opp i. Legg også gående,...
FORSLAG TIL NY BYTUNNEL: Slik (streken mellom Barbu og Torvet) tenker fra rundkjørin­gen i Barbu gjennom fjellet og frem til Torvet. Slik vil folk som tar bussen kartet viser tiltakene i alle tre etappene gatebruksp­lanen er delt opp i. Legg også gående,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway