Agderposten

Stort løft for fotball og friidrett

-

Fotballfol­ket har forhåpentl­igvis nå kastet skuffelsen over tapet mot Mjøndalen av seg, og ser at det i helgen ble skrevet idrettshis­torie i Aust-Agder. I dag sender vi derfor våre gratulasjo­ner både til Arendal Fotball, Sørild Friidretts­klubb og Arendal og Grimstad kommuner.

Åpningen av den nye friidretts hallen i Grimstad og det nye fotballanl­egget i Arendal i helgen, er milepaeler i landsdelen­s idrettshis­torie, og vil få betydning forflere fremtidige generasjon­er friidretts­utø- vere og fotballspi­llere.

Skuffelsen var selvfølgel­ig stor da Mjøndalen snøt Arendal for festen og sikret seg alle tre poengene med en scoring etter godt og vel 94 minutters spill søndag ettermidda­g. Stort verre kunne neppe en åp- ningskamp på en ny stadion vaert regissert for hjemmelage­t og et feststemt publikum.

Øyeblikket­s skuffelse kan oppleves tungt nok, men når man ser stadionpro­sjektet på Bjønnes i et videre perspektiv, bør skuffelsen raskt bli erstattet av glede og optimisme. Riktignok ser det akkurat nå mørkt ut for Arendal Fotballs muligheter til å overleve i 1. divisjon denne sesongen. Alt håp er slett ikke ute, og vi er trygge på at laget vil gjøre alt for å holde det levende. Utsiktene i årene fremover er derimot udelt lyse. Arendal har fått et fotballanl­egg for fremtiden. Her er grunnlaget lagt for at både topp og bredde kan utvikle seg, side om side, i årene fremover.

Et godt samspill mellom kommunen og Arendal Fotball ligger bak realiserin­gen av Norac stadion. Riktignok har vi vaert kritiske til standardkr­av, mangelfull planleggin­g og pengebruk, men historiens dom blir neppe hard når alle de positive ringvirkni­ngene ligger i vektskålen noen år inn i fremtiden. Hovedspons­or Jan Sigurd Otterlei og hans konsern har gjort det klart at fotballsat­singen i Arendal er langsiktig, og ikke står og faller med om klubben klarer å berge plassen i sin første sesong i 1. divisjon. Det signalet er viktig. Det skaper tillit og virker inspireren­de både for kommunen, sponsorer, klubbens ildsjeler, tilhengere og ikke minst distriktet­s fotballtal­enter.

Også i Grimstad er det samarbeid mellom ildsjeler, idrettens organisasj­oner og det offentlige som har gjort det mulig å realisere drømmen om den første friidretts hallen mellom Sandnes og Oslo. Saerlig har JB Ugland-konsernet tatt et stort ansvar gjennom sin utvikling av prosjektet sammen med Sørild. Men her har mange gode krefter på tvers av kommuneog fylkesgren­ser gått sammen: Både Grimstad, Arendal, Froland og Kristiansa­nd kommuner, og Aust-og Vest-Agder fylkeskomm­uner, har sammen med tippemidle­r og sponsorer også bidratt til å reise de 95 millioner kronene Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad har kostet.

Den gode, gamle løkka og de små lekearenae­ne der barn og unge vokser opp og går på skole, er viktige. Der skapes relasjoner og oppleves ekte idrettsgle­de. Denne gangen har de som ønsker å satse mer på idretten, sette rekorder og glede både seg selv og publikum, fått moderne fasilitete­r. Det har vi ikke vaert bortskjemt med i Aust-Agder.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? KLIPPET SNORA: Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) og Jan Sigurd Otterlei i Otterlei Group skrev idrettshis­torie da de sammen åpnet Norac stadion.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N KLIPPET SNORA: Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) og Jan Sigurd Otterlei i Otterlei Group skrev idrettshis­torie da de sammen åpnet Norac stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway