Agderposten

Faren sa nei, men nå slo han til

Sportsbile­n han stolt kjøpte som 20-åring, fikk kan streng beskjed om å bli kvitt. 50 år senere fulgte Risør-mannen drømmen til veis ende.

- Tarald Reinholt Aas tarald.reinholt.aas@agderposte­n.no

Vinden rev i håret. Den unge tannlegest­udenten (20) var på vei fra Göteborg til Risør i sin nykjøpte sportsbil, en britisk MGA.

– Jeg kjørte hjem på 17. mai for stolt å vise den til min far, forteller Oddvar Halvorsen – nå 50 år eldre.

Men hans mer nøkterne far var sterkt imot bilkjøpet. Tilbake i Göteborg ble den unge studenten pent nødt til å selge sportsbile­n, etter bare en uke som MG-eier. Han endte opp bak rattet på en langt mer beskjeden Volvo PV.

Nå er han Morgan-eier

Men guttedrømm­en om å kjøre sportsbil levde videre i ham. Vi spoler 50 år frem: Oddvar Halvorsen hadde pensjonert seg som tannlege for å vie seg til driften av Det Lille Hotell i Risør, da noen gjester ankom. I Morgan. Det var i sommer: – Jeg ble så betatt av den bilen. Estetikk, tvers igjennom. Og det er jeg opptatt av, sier 70-åringen til Agderposte­n.

For noen bare uker siden kunne han sette seg i cockpiten i sin egen utgave av den nygamle, britiske sportsbile­n. ¨’

En Plus 4, om du lurer, i Jaguar Storm grey metallic.

Håndlaget i Storbritan­nia

Historien ble først omtalt i lokalavise­n Aust Agder Blad.

Mens noen få Morgan-er på norske veier er «ekte» veteraner, er mange andre fabrikknye, slik som den Risør-duoen Oddvar Halvorsen og Kari Hannemyr kjøpte. – Du ser ikke forskjell på en Morgan på 1950, og en fra 2017. Vår kommer rett fra fabrikken. For meg var det fint å slippe å skru og trøble med en motor. Denne er det fem års garanti på, sier 70-åringen.

– Den har en del «moderni- teter», slik som varme i setene og i kabinen. Og er behagelig å kjøre, forsikrer han.

Etter bare noen uker som Morgan-eier, trommer han nå sammen til biltreff i hjembyen.

Morgan-eiere langveisfr­a

Han venter rundt 20 Morgan-er med eiere til Risør på lørdag.

– For publikum blir det en fantastisk mulighet til å komme og se disse bilene. Som kommer fra Stavanger, Oslo, Skien og Kristiansa­nd – og flere andre steder. Mange av eierne har vaert i Morgan-miljøet i 20–30 år, sier Halvorsen, som altså selv er fersking. Når Agderposte­n ringer, holder han på med plansjer som gir informasjo­n om hver bil.

– 20 biler på torvet i Risør, da er det fullt, sier han fornøyd.

– Og hva koster det å få sin egen Morgan? Halvorsen drar på det:

– Fra et par hundre tusen og oppover, sier Risør-mannen.

 ?? FOTO: WIKIPEDIA ?? FORRIGE SPORTSBIL: Oddvar Paulsen var 20 år da han kjøpte seg en MGA, lik denne. Det ble et kortvarig eierskap.
FOTO: WIKIPEDIA FORRIGE SPORTSBIL: Oddvar Paulsen var 20 år da han kjøpte seg en MGA, lik denne. Det ble et kortvarig eierskap.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MEDEIER: Kari Hannemyr er medeier av Morgan-bilen.
FOTO: PRIVAT MEDEIER: Kari Hannemyr er medeier av Morgan-bilen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYGAMMEL: Det er en helt ny bil, som ser ut som en veteran. Morgan har fulgt samme «oppskrift» i flere årtier.
FOTO: PRIVAT NYGAMMEL: Det er en helt ny bil, som ser ut som en veteran. Morgan har fulgt samme «oppskrift» i flere årtier.
 ??  ?? STOLT MORGAN-EIER: Til helgen arrangerer Oddvar Halvorsen Morgan-treff i Risør, bare noen få uker etter at han selv ble Morgan-eier.
STOLT MORGAN-EIER: Til helgen arrangerer Oddvar Halvorsen Morgan-treff i Risør, bare noen få uker etter at han selv ble Morgan-eier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway