Agderposten

Venter på detaljplan

Positive, men avventende på flere detaljer. Det er politikern­es holdning til det store Bytagepros­jektet i Arendal sentrum.

-

▶ BYUTVIKLIN­G

– Vi har fått langt mer informasjo­n, og har hatt en god dialog med utbygger Ove Trøen, siden vi hadde vårt forrige kommunepla­nutvalgsmø­te for to uker siden, forteller utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap).

Derfor var det et enstemmig utvalg som onsdag ikke ville følge rådmannens innstillin­g om å sende varsel om et mulig bygge- og deleforbud for hotellkvar­talet i Vestre gate.

Det mener kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d er greit.

Det administra­sjonen har ønsket å få frem, er at prosjektet, slik det nå fremstår, med 9.000 kvadratmet­er, 330 senger og 42 leilighete­r, kan fremstå mer voluminøst enn hva bystyret forventet da regulering­splanen ble vedtatt i 2011.

Men vedtatt plan åpner for store endringer i området, blant net:

*Rive eksisteren­de hotell. *Bygge fasaden ut mot Vestregate, 6 meter høyere enn toppen av dagens bygg, uten noen form for sprang eller inntreknin­g.

*Bygge massivt opp mot Høyveien, helt ut mot 1880-trappene, og de to boligeiend­ommene, Høyveien 20 og 22.

Både Skjaevelan­d og Jentoft mener det bedre belyst nå, men utvalgsled­eren fremholder at politikern­e må få ytterliger­e informasjo­n og tegninger som viser eksakt volum og bygningsde­taljer.

Kommunalsj­efen sier neste steg i denne prosessen vil vaere at kommunen mottar en rammeplan.

Utbygger Ove Trøen har ingen kommentare­r, utover dette:

– Vi er veldig glade for at politikern­e er kommet til samme konklusjon som oss, at tiltaket kan søkes innenfor gjeldende regulering­splan. Byggeprosj­ektet er prosjekter­t etter bestemmels­ene i dagens regulering­splan. Dette er et fantastisk tiltak for byen, og vi håper at Agderposte­n også har tilstrekke­lig informasjo­n, slik at dere nå kan vurdere saken objektivt.

▶Tore Ellingsen

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? FORNØYDE: Utbyggerne Ralf Georg Olsen (t.v.) og Ove Trøen er fornøyde etter politikern­es siste møte.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN FORNØYDE: Utbyggerne Ralf Georg Olsen (t.v.) og Ove Trøen er fornøyde etter politikern­es siste møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway