Agderposten

Tollere sjekket seilbåt i havnen

Fredag ettermidda­g åpner Stinta svømmehall igjen.

-

▶ BADEANLEGG

Det skar seg med en pumpe og noen ventiler, som igjen førte til en lekkasje, forklarte Øyvind Sangvik i Arendal Eiendom KF tidligere i uken.

Svømmehall­en ble stengt og bassenget tømt mens feilrettin­gen pågikk.

Åpner igjen

Stengninge­n skapte frustrasjo­n både hos brukerne – og på kommunalt hold. En melding kultursjef­en beskrev som en glipp, ble siden slettet.

Sangvik sa onsdag at det kunne ta alt mellom noen dager og en uke før bassenget kunne åpne igjen. Nå er tidspunkte­t satt:

Fredag 22. september 14.30 åpner Arendals eneste større svømmebass­eng igjen, melder Arendal kommune via Facebook – men med et lite men:

«Vi venter fremdeles på en frekvensom­former, men anlegget kjører manuelt i mellomtide­n. Det betyr at vanntemper­aturen blir 25–26 grader, mot normalt 28,5 grader. Vi håper det er til å leve med noen dager og beklager det inntrufne», opplyses det på kulturetat­ens Facebook-sider.

Trenger noe nytt

Onsdag rettet flere Facebookbr­ukere flengende kritikk mot kommunen, og mente tiden var overmoden for et nytt bassenganl­egg i Arendal. Det siste var kultursjef Linda Saetra enig i:

– Jeg skjønner frustrasjo­nen. Det er et stort behov for en ny svømmehall, sa hun til Agderposte­n onsdag. ▶Tara●d Reinholt Aas ▶ DET gikk bare tre minutter fra seilbåten la til i gjestehavn­a før Tollvesene­t kom. Tollvesene­t opplyser at det var en målrettet kontroll siden båten kom fra Danmark. Tollvesene­t sjekket en seilbåt i Arendal Gjestehavn torsdag ettermidda­g. Kontrollen startet i 16.30-tiden og holdt på i over en time. Helge Breilid i Tollvesene­t forteller at det var en stikkprøve fordi båten hadde kommet fra Danmark. – På denne tiden av året så er det begrenset med slike båter som kommer fra Danmark, derfor ble denne sjekket. Det var en vanlig kontroll. Båten ble sjekket og alt var ok, forteller Breilid. Tollvesene­t hadde med seg narkohund og ankom gjestehavn­a med Tollvesene­ts utryknings­båt.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? ÅPNER IGJEN: Fredag kan du hoppe ut i Stinta-vannet, som rett nok vil vaere opp mot halvannen grad kaldere enn så lange.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD ÅPNER IGJEN: Fredag kan du hoppe ut i Stinta-vannet, som rett nok vil vaere opp mot halvannen grad kaldere enn så lange.
 ??  ?? STINTAHALL­EN: Bassenget i Stintahall­en ble stengt og tømt nylig.
STINTAHALL­EN: Bassenget i Stintahall­en ble stengt og tømt nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway