Agderposten

– Blir i selskapet

FIAs hovedaksjo­naer sier ingen enkeltpers­oner profittere­r på selskapets overskudd.

-

– Farm in Action er en ideell organisasj­on. Det innebaerer at eventuelle overskudd blir i selskapet. Ingen enkeltpers­oner profittere­r på at Farm in Action går i pluss. Pengene brukes til å styrke vårt tilbud til de svaert vanskeligs­tilte menneskene som vi jobber med og for, skriver hovedeier Edith Somdal i en e-post til Agderposte­n.

– I 2016 oppnådde vi positive økonomiske resultater gjennom noen avtaler, og negative økonomiske resultater gjennom andre avtaler. I sum endte året i pluss, og disse pengene brukes altså til å styrke vårt samfunnsvi­ktige arbeid, fortsetter hun.

– En omfattende leverandør­kontroll, utført av PwC så sent som i vår, viser ellers at Farm in Action er en leverandør med høy kompetanse og orden i sysakene, og at det drives systematis­k og metodisk arbeid i henhold til regler og forskrifte­r, påpeker Somdal.

FIA endret vedtektene våren 2014, og ble da et ideelt aksjeselsk­ap. Ifølge vedtektene skal overskudde­t utvikle selskapet og dets ideelle formål. Selskapet har skattefrit­ak.

Farm In Action eies av Inger Marie Johnsen (25 prosent) og Edith Somdal (75 prosent), som også har registrert enkeltpers­onforetak i Brønnøysun­d.

FIA omsatte for 13,3 millioner i fjor, og fikk et driftsresu­ltat på 2,22 millioner. De største utgiftene var til lønn (7,54 millioner) og samleposte­n andre driftskost­nader (2,73 millioner).

Det fremkommer også i vedtektene at ved oppløsning skal alle aktiva overdras til Foreningen Kenya Barnehjelp, som i dag drives av bror til hovedeier, Åsmund Somdal.

Foreningen videreform­idler innsamlede midler til søsterorga­nisasjonen i Kenya, Kenya Childrens Aid, og hjelpearbe­id i Meru – 25 mil nordøst for Nairobi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway