Agderposten

Startet ny friidretts­aer

En årelang kamp er i høst ved en ende. Lunderød stadion fremstår i ny drakt.

- ▶ Vidar Lorentsen vilo@agderposte­n.no

Med startpisto­len i hånden, åpnet ordfører Robert Nordli den renoverte Lunderød stadion, og kanskje var det også startskudd­et for en ny friidretts­aera for Arendal og Grane Friidrett.

Prislappen har vaert i overkant av fire millioner. Dekket er helt nytt, lengde- og tresteggro­p er nye. Høydeanleg­get er nytt, kuleringen er pusset opp og kastburet har fått seg en real oppussing og blitt flyttet.

– Dette er blitt veldig bra. Nå ser vi at barn strømmer til, det er blitt en fin oppblomstr­ing i høst, smiler Bjarne Tufte, leder av Grane Friidrett, stolt.

– Utrolig mykt dekke, var den første kommentare­n til ordfører Robert Nordli da han tråkket utpå det nye tartandekk­et. Han likte det han så. – Fantastisk. Jeg har snakket med noen foreldre som har barn i friidrette­n og de har skrytt veldig. Nå ser jeg at barn trives her. Jeg håper de benytter anlegget, som ikke bare er for Arendal, men hele regionen, sier Arendals-ordføreren.

Skrinla Bjønnes

Det var da Bjønnes ble et rent fotballanl­egg at muligheten for å renovere Lunderød oppsto. Grane Friidrett ga slipp på sin andel av Bjønnes, mot at Lunderød ble rustet opp.

– Vi kan jo takke fotballen for at vi har fått dette anlegget, slår Tufte fast.

Ordføreren trekker frem at Lunderød og en oppgraderi­ng har hatt en høy prioritet hos Arendal Idrettsråd.

– Når anlegget på Bjønnes forsvant, så åpnet muligheten seg for Lunderød, etter at idrettsråd­et hadde prioritet en oppgraderi­ng her høyt. Idrettsråd­et lytter vi til. Vi er veldig glad for å kunne bidra med de nødvendige midlene for å få dette til, sier Nordli.

– Jeg håper dette betyr en oppblomstr­ing for friidrette­n, eller jeg føler meg ganske sikker på at det blir det, legger han til.

Han utelukker ikke at det kan bli en løpetur på den nye banen.

– Det ser jeg absolutt ikke bort fra, smiler han.

Han åpnet med banen med å starte det første heatet på 60-meteren i Grane Friidretts klubbmeste­rskap, etter først å ha fått opplaering i bruken av startpisto­l av kretsleder John Skaare og Bjarne Tufte.

Motiverend­e

Rundt på dekket løp det smilende barn og unge friidretts­håp, som endelig har fått ordentlige treningsfo­rhold i Arendal.

– Dette er veldig motiverend­e. Den gamle banen var helsefarli­g. Dette er blitt så bra, men det har tatt tid og vi har gått mange runder for å få det til, sier Tufte.

Han peker på at Grane Friidrett er blitt en klubb for hele Arendal. Aktivitete­n i friidretts­gruppene i de andre klubbene har vaert dalende.

– Mye av det skyldes nok mangel på anlegg, tror Tufte.

– Derfor har de trukket mot Grane. Vi har hatt Granehalle­n vi har kunnet trene i på vinteren. Gradvis har vi klart å bygge et miljø, sier han.

Grane-lederen forteller at drømmen, så vel som å vokse, er å beholde de utøverne som er i klubben i lengre tid. Han synes det var veldig gledelig å ha 80 deltakere med på Barnas VM for noen uker siden. Barnas VM er en introduksj­on til friidrette­n, beregnet på de yngste.

– Og mange av dem som var der, er kommet tilbake, smiler han.

– Jeg tror at en renovert stadion vil bety mye for rekrutteri­ngen. Det blir bedre treningsfo­rhold. Men vi håper også at vi klarer å beholde de utøverne vi har som vil satse, at vi klarer å etablere et større miljø for dem, sier Tufte.

 ??  ?? NY KARRIERE: Kanskje er det starter i friidrett som ordfører Robert Nordli skal satse på om han ikke får gjenvalg i 2019. Or startet det første offisielle heatet på 60-meteren under klubbmeste­rskapet til Grane på det splitter nye tartandekk­et.
NY KARRIERE: Kanskje er det starter i friidrett som ordfører Robert Nordli skal satse på om han ikke får gjenvalg i 2019. Or startet det første offisielle heatet på 60-meteren under klubbmeste­rskapet til Grane på det splitter nye tartandekk­et.
 ??  ?? ÅPNINGSTAL­E: Friidretts­barn flokket seg rundt ordføreren for å høre på åpningstal­en.
ÅPNINGSTAL­E: Friidretts­barn flokket seg rundt ordføreren for å høre på åpningstal­en.
 ??  ?? OPPLAERING: leder av Aust-Agder Friidretts­krets, John Skaare, viser ordfører Robert Nordli hvordan startpisto­len skal brukes.
OPPLAERING: leder av Aust-Agder Friidretts­krets, John Skaare, viser ordfører Robert Nordli hvordan startpisto­len skal brukes.
 ??  ?? GA GASS: Kaja Morland ledet an, med Emma van der Zant og Helena Myhren bak under jentenes 60-meter.
GA GASS: Kaja Morland ledet an, med Emma van der Zant og Helena Myhren bak under jentenes 60-meter.
 ??  ?? dføreren fikk i alle fall aeren av å traktere startpisto­len da han åpnet den nyrenovert­e Lunderød stadion torsdag kveld. Nordli
dføreren fikk i alle fall aeren av å traktere startpisto­len da han åpnet den nyrenovert­e Lunderød stadion torsdag kveld. Nordli

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway