Agderposten

Kvikkbaren-planen falt i grus – satser på suksess i Plan B

Kvikkbaren i Arendal ble viden kjent gjennom Lille Lørdags tv-programmer, og Kristine Martinsens plan var hele veien å overta den suksessful­le driften etter mor. Da det falt i grus, måtte hun tenke nytt.

-

▶ NAERINGSLI­V

Da Rutebilsta­sjonen i Arendal ble jevnet med jorden til fordel for det nye kulturhuse­t i Arendal i 2002, ble nasjonalkj­endisen Kvikkbaren og innehaver av Tone Martinsen satt på gaten. Det betydde slutten på salget av påmmfri-spesialite­ten som tok fullstendi­g av etter at Bård Tufte Johansen og Harald Eia gjorde Rutebilsta­sjonen landskjent gjennom sine Lille Lørdag-programmer.

– Planen min var hele veien å ta over etter mamma, forteller Kristine Martinsen, som begynte karrieren hos mor da hun var 12 år gammel.

Serverer ruglete påmmfri

Da det ble avgjort at Kvikkbaren ikke fikk plass i det nye kulturhuse­t, valgte imidlertid Tone Martinsen å flytte baren til Spania. Og med en datter på fire år har Kristine Martinsen innsett at det ikke er bare bare å flytte etter. Og da muligheten åpnet seg for å etablere noe på Vegarheim kulturhus, bestemte hun seg for å gjøre et forsøk. – Derav også navnet på det nye utestedet, forklarer hun om baren Plan B som åpnet dørene på Vegarheim i Vegårshei 26. august i år. At det skal bli en kopi eller videreføri­ng av suksessen Kvikkbaren vil hun ikke vaere bekjent med.

– Nei, dette vil jeg gjøre til mitt eget. Mamma kommer med mange innspill og jeg har laert mye av henne, men jeg vil ikke sammenlign­e Plan B med Kvikkbaren, sier Martinsen.

– Så du har ingen ambisjoner om å få Lille Lørdag på besøk?

– Jeg vet ikke om de er så veldig interesser­te i det, men vi serverer ruglete påmmfri så man kan aldri vite, ler den nye barinnehav­eren.

På åpningen i august hadde bygdas eneste bar besøk av rundt 100 gjester. Til og med inspirasjo­nskilden selv, Tone Martinsen, hadde tatt turen fra Spania for å kaste glans over datteren.

– Jeg har fått kjempegode tilbakemel­dinger på at det endelig skjer noe i bygda og at folk får en plass å reise til, forteller Kristine.

Utvider

Frem til nyttår vil baren holde åpent en helg i måneden samt når Vegarheim har arrangemen­ter. Med seg har Kristine samboeren Kenneth Vestli, som både har malt lokalene og stiller opp som kokk. Og med take away og servering av «Vegårsheis beste kebab» håper paret at bygdas nye bar blir en suksess. På programmet i tiden fremover står pubquiz, karaoke og underholdn­ing med Johnny Sandåker, Hawk og Rainbow.

– Etter nyttår ser jeg for meg å holde åpent annenhver helg. Vi kan ikke overdrive det for mye, for det bor ikke så mange her og da tror jeg folk fort blir lei. Men annenhver helg tror jeg er greit innafor, sier Kristine, som har dette som en hobby ved siden av kontorjobb­en.

– Dette er helgekos, og en veldig god plan b til Kvikkbaren. Det er nok Vegårshei som er tingen for oss nå, avslutter den ferske barinnehav­eren.

▶ Silje Bratland Roksvåg

 ??  ?? NASJONALKJ­ENDIS: Lille Lørdag satte Kvikkbaren og rutebilsta­sjonen i Arendal på kartet med sine TV-programmer herfra.
NASJONALKJ­ENDIS: Lille Lørdag satte Kvikkbaren og rutebilsta­sjonen i Arendal på kartet med sine TV-programmer herfra.
 ??  ?? ORDNET SELV: Kristine Martinsen og samboeren Kenneth Vestli har innredet og malt lokalene. Foto: Privat
ORDNET SELV: Kristine Martinsen og samboeren Kenneth Vestli har innredet og malt lokalene. Foto: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway