Agderposten

Samler gamle tau til festi

Tau fra strandsone­n skal bli kunst på barnas egen festival. Alle barn oppfordres til å plukke tau.

-

Barna i Blåklokken barnehage synes det er en fin tanke at det de plukker med seg av tau, fører til at fiskene ikke får det i magene sine. ▶ INNSENDT

– Jeg fant! Se på dette tauet!

Blåklokken barnehage på Tromøy er på tur på Spornes for å finne gamle tau som har blitt skylt i land.

Det skal de sende inn til Den Fantastisk­e Barnekunst­festivalen der skal det lages vevekunst av det gamle tauet.

Fisken må ikke spise tau

– Vi tar opp tauet så ikke fiskene spiser det, sier en av femåringen­e som balanserer på rullestein­ene samtidig som han speider etter fargerike tau som kan brukes.

For hvert taustykke som skal veves inn i kunstverke­t under Den Fantastisk­e Barnekunst­festivalen, blir det ett taustykke mindre i havet. Og det er bra, synes barna i Blåklokken barnehage.

De holder akkurat på å laere om hva som finnes i havet. Og da er det også fint å laere om hva som ikke hører hjemme der.

Veve-univers

Prosjektet er et av de mange aktivitete­ne som skal foregå under festivalen 18.–28. oktober.

Som i fjor, kommer flere kunstnere til å jobbe med verk sammen med barna som deltar.

Og tau trengs for å lage et stort veve-verk, sammen med tekstilkun­stner Elin Igland.

Hun vil ta med barna inn i et veveuniver­s, med et helt nytt og spennende prosjekt: Som en kommentar til den marine forsøpling­en, skal gamle tau funnet i fjaera og i strandkant­en få nytt liv i et stort vev-verk.

Et verk som blir til i møte mellom kunstneren og barna, både før og under festivalen.

Trenger masse tau

Og Elin trenger masse tau! Dermed behøver vi også hjelp og engasjemen­t på forhånd, fra barnehager, skoler, organisasj­oner eller enkeltpers­oner.

– Hvert tau som veves inn i verket under festivalen, er ett tau mindre i havet, eller på stranda. Dette blir kunst for miljøet og renere strender, sier Elin.

Hun oppfordrer små og store til å ta en tur rundt i strandsone­n for å lete etter gammelt tau som har drevet i land med bølgene, samle det sammen og ta det med hjem.

– Poser og nett med tau kan leveres inn på Bankgården i Arendal sentrum, eller send en epost til fantastisk­efestival@ gmail.com, eller Facebook-melding om henting.

For skoler og barnehager som ønsker å ha tauplukkin­g i fjaera som et miljøprosj­ekt, kommer Elin også gjerne ut til skolen, eller barnehagen og henter.

Innsendt av Birte Runde, Den Fantastisk­e Barnekunst­festivalen

 ??  ?? IVRIGE:
IVRIGE:
 ??  ??
 ??  ?? UTEDAG: Alle som finner tau i strandsone­n,
UTEDAG: Alle som finner tau i strandsone­n,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway