Agderposten

Nå er hun endelig alene på toppen

Kari Anne Knutsens seiersmask­in Wayne Brogård inntok torsdag kveld tabelltopp­en over mestvinnen­de travhester i Norge i 2017.

-

▶ INNSENDT

Varmblodsv­allaken Wyane Brogård har gjennom hele året kjempet side om side med trønderhes­ten Helle Spik, og etter hvert også Øystein Tjomslands El Viktor, om tittelen som mestvinnen­de travhest i Norge i 2017.

– Barneskire­nn

Torsdag kveld tok Kari Anne Knutsens øyensten årets 12. triumf da han knuste konkurrent­ene på Bergen Travpark og klatret opp på toppen av seiersstat­istikken.

– Endelig er vi alene på topp! Dette var nok det letteste løpet han har vunnet, som Petter Northug ville ha sagt det; barneskire­nn. Ikke for å skryte, men hesten trekker jo ikke pusten etter løpet engang, kvitrer Birkeland-treneren på telefonen fredag morgen.

Blir rørt

Hun og oppasser Ida-Helen M. Andersen er ute og leier hestene for å myke opp musklene før en lang reise hjem til Sørlandet tar til. Når samtalen dreier inn på hvor mye det ville betydd for den 47 år gamle travtrener­en å få den mestvinnen­de hesten i Norge i 2017, spesielt etter en 2016-sesong uten én seier på 173 starter, sliter Knutsen med følelsene.

– Jeg blir nesten rørt, du hører det jo på stemmen min, begynner hun og fortsetter etter en liten pause.

– Vi er så naerme nå, vi leder med ´n seier og Wayne Brogård er ikke sliten, fastslår sørlandstr­eneren og lar svaret henge i luften.

Hjemmebane snart

Neste oppgave er allerede meislet ut. En start på hjemmebane­n Sørlandets Travpark søndag 8. oktober er spikret i kalenderen. Selv om Wayne Brogård i dette løpet vil bli stilt overfor konkurrent­er som har tjent en del mer penger enn ham, er ikke dette noe som bekymrer Knutsen. – Jeg tror ikke det spiller noen rolle om han møter hester som kanskje har tjent over 200.000 kroner mer enn ham.

– De faerreste ønsker å ha ham trykkende på utsiden.

– Nå skal han sjekkes opp av veterinaer slik at vi vet at hesten er helt på topp før vi melder til neste løp, understrek­er sørlandstr­eneren før hun skyter inn.

Stalljente får skryt

– Jeg trekker frem stalljenta mi, Ida-Helen, i alle sammenheng­er og gjør det gjerne igjen – hun er uvurderlig for meg.

– Wayne Brogård har også noen fantastisk­e eiere, som begge reiste opp til Bergen for å følge hesten live.

– De faerreste trenere opplever et slikt engasjemen­t fra sine hesteeiere, påpeker Knutsen.

Champion kom

Hun fikk også lokket kuskechamp­ion Eirik Høitomt til vestlandsh­ovedstaden denne regnfulle torsdagskv­elden.

– Jeg er imponert over at Eirik reiser til Bergen i en vanvittig travel hverdag. Onsdag kveld var han på Solvalla i Stockholm og kjørte løp, torsdag ettermidda­g kjørte han løp i Drammen før han satte seg på flyet opp hit, forteller Kari Anne Knutsen.

Det hører med til historien at nevnte Høitomt, tidligere trener på Sørlandets Travpark, vant løp på samtlige av disse tre banene. Artikkel publisert av Sørlandets travpark på Sideblikks nettside

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? JUBLER: Birkeland-trener Kari Anne Knutsen trener Norges mestvinnen­de travhest i 2017, Wayne Brogård.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM JUBLER: Birkeland-trener Kari Anne Knutsen trener Norges mestvinnen­de travhest i 2017, Wayne Brogård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway