Agderposten

Nå er det klart for ny ildsjelskå­ring

Geir Magne Feed og Jan Jacobsen søker nå sine etterfølge­re. Kjenner du noen som fortjener hederen årets ildsjel i Aust-Agder?

- IDRETTSGAL­LA Vidar Lorentsen sporten@agderposte­n.no

Uten ildsjelen, stopper idretten! 4. november er det Idrettsgal­la Sør, den tredje i rekken. En av de mest prestisjet­unge prisene som skal deles ut der, er prisen til årets ildsjel.

I 2015 ble Geir Magne Feed fra Otra IL den første til å motta prisen. I 2016 ble han etterfulgt av Risør Fotballklu­bbs Jan Jacobsen.

– Begge har vaert fantastisk­e kandidater og vel fortjente vinnere, sier juryleder Oddvar Paulsen, redaktør i Agderposte­n, som sammen med Aust-Agder Idrettskre­ts står bak kåringen.

– Men vi vet det finnes like strålende kandidater der ute. De ønsker vi nå å vite om! Disse bakspiller­ne er det viktig å hedre, for de gjør en fantastisk jobb med å holde idretten i fylket i gang, sier juryledere­n.

Nominasjon­sprosess

Nå er en ny nominasjon­sprosess i gang. Frem til 8. oktober kan du nominere dine ildsjelska­ndidater.

– Nå er det bare å nominere, og vi tar gjerne imot flere kandidater fra samme klubb, sier Paulsen.

Han har en liten oppfordrin­g! – De to foregående årene var det en stor overvekt av menn. Vi tar gjerne mot flere kvinnelige kandidater, melder han.

Jurymedlem og administra­sjonssjef i Aust-Agder Idrettskre­ts, Svein Lien, stiller seg bak.

– Ja, vi vil veldig gjerne ha flere kvinnelige kandidater. Ofte er det mye menn som styrer i idretten, men det er også nok av kvinner som gjør en utrolig god innsats. Derfor tar vi veldig gjerne imot flere kvinnelige kandidater, sier Lien.

Entusiasme

Både Paulsen og Lien påpeker det de kaller en fantastisk entusiasme rundt ildsjelpri­sen.

– Vi har vaert veldig fornøyd med dette de to første årene. Oppslutnin­gen har vaert god. I fjor kom det inn over 10.000 stemmer i superfinal­en mellom de to med mest stemmer, opplyser Lien.

– Hva er det som kjennetegn­er en ildsjel?

– Det er en person som har jobbet frivillig i veldig mange år, som har stått på jevnt og trutt for klubben og naermiljøe­t sitt, en som har engasjemen­tet som en livsstil. Og da er det veldig gjerne snakk om det som gjøres helt ned på grasrotniv­å, forklarer Lien.

Lien legger til at det er fullt mulig også å nominere kandidater som har vaert nominert før.

– Ja, det stemmer, de som har vaert nominert før, kan nomineres på nytt, sier han.

Fem kandidater

Frem til 8. oktober er det altså mulig å nominere sine kandidater til årets ildsjel.

Etter dette møtes juryen for å finne de fem kandidaten­e som utgjør finalefelt­et. Disse fem kandidaten­e vil frem mot avstemning­sslutt 29. oktober bli presentert i Agderposte­n og på agderposte­n.no.

Deretter vil de to kandidaten­e med flest stemmer gå videre til en superfinal­e, der vinneren kåres under Idrettsgal­la Sør 4. november.

Juryen utgjøres i tillegg til Lien og Paulsen, av sportsreda­ksjonen i Agderposte­n og Andreas Gaudestad og Thorbjørn Laundal fra LOS, som også står sammen med Agderposte­n og Aust-Agder Idrettskre­ts om kåringen.

Slik går du frem for å nominere kandidater:

Send en e-post med navn på kandidaten, og en begrunnels­e til ildsjel@agderposte­n.no, eller til svein-lien@idrettsfor­bundet. no.

En lignende kåring foregår i Vest-Agder, med Vest-Agder Idrettskre­ts og Faedreland­svennen ved roret.

Artister klare

Denne gangen er det Kristiansa­nds tur til å vaere vertskap for Idrettsgal­la Sør.

Det skal kåres årets mannlige, kvinnelige, funksjonsh­emmede, unge mannlige og unge kvinnelige utøver. I tillegg skal årets trener, forbilde, lag/team og idrettslag kåres. Bedriftsid­retten har sin egen pris. Og det vil trolig bli en hederspris.

Noen av artistene til årets galla, som har like mye glamour og stil som den nasjonale gallaen, er ifølge gallaens nettsider klare. Countryvet­eran Bjøro Håland skal stå på scenen i Aquarama, det skal også Helene Bøksle, og flere andre lovende Sørlandsar­tister.

 ??  ?? HEDRET: Jan Jacobsen (til venstre) sammen med Jan Sigurd Otterlei. Jacobsen fra Risør FK ble kåret til årets ildsjel i A ust-Agder i 2016, etter at det kom inn over 10.000 stemmer i superfinal­en mot Bjørg Igland. Innfelt: Vinner av prisen i 2015, Geir...
HEDRET: Jan Jacobsen (til venstre) sammen med Jan Sigurd Otterlei. Jacobsen fra Risør FK ble kåret til årets ildsjel i A ust-Agder i 2016, etter at det kom inn over 10.000 stemmer i superfinal­en mot Bjørg Igland. Innfelt: Vinner av prisen i 2015, Geir...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway