Agderposten

Tour des Fjords-løypene er blitt bekreftet

Som Agderposte­n tidligere har omtalt, kommer to etapper av Tour des Fjords innom Aust-Agder i 2018.

-

▶ SYKLING

Under en seanse i regi av arrangøren­e av sykkelritt­et Tour des Fjords, ble etappene for rittet endelig bekreftet fredag ettermidda­g. Det skjedde i Bergen under sykkel-VM.

Agderposte­n har tidligere omtalt at rittet vil komme tilbake til Aust-Agder, før første gang siden starten i 2013, da åpningseta­ppen hadde start i Valle i Setesdal.

Det er de to første etappene som tar turen innom Aust-Agder denne gangen. Det er dermed ingen nødvendigh­et for austegdene å pakke bort flaggene etter 17. mai, for i 2018 blir det bruk for flaggene også i dagene etter nasjonalda­gen.

Første etappe vil få start på Lindesnes. Den strekker seg over 189 kilometer og har målgang i sykkelbyen Grimstad. Avslutning­en vil vaere på to runder i sentrum av Grimstad, heter det i meldingen som er lagt ut på rittets hjemmeside.

Etappen sykles 22. mai, og skal også innom Birkeland, Lillesand og en sveip innom Homborsund på veien til målet i sentrum av Grimstad.

Onsdag 23. mai er det Risørfolke­ts tur til å huse starten av en etappe i Tour des Fjords. Turen går gjennom flere steder i Aust-Agder og ender opp i Kristiansa­nd. Etappen er på 180 kilometer. Etappen skal følge kysten mot Kristiansa­nd, og i tillegg til startbyen Risør, kommer rittet også innom Tvedestran­d, Arendal, Grimstad og Lillesand på turen. med andre ord, det blir flere anledninge­r for folk i fylket til å lage sykkelfest, både 22. og 23 mai.

Dagen etter avsluttes rittet med en etappe fra Farsund til Egersund, en distanse på 178 kilometer.

▶ Vidar Lorentsen

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? TILBAKE: Sykkelelit­en vender tilbake til Aust-Agder. Her fra Tour des Fjords i 2013.
FOTO: ALEXANDER NUPEN TILBAKE: Sykkelelit­en vender tilbake til Aust-Agder. Her fra Tour des Fjords i 2013.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway