Agderposten

Går sammen for å kapre

To tradisjons­rike familieeid­e håndverksf­irmaer i Arendal har startet et nytt selskap sammen for å kunne ta større jobber. Suksessen lar ikke vente på seg.

-

▶NAERINGSLI­V

– Vi skal fortsette som to separate firmaer som skal pleie våre faste kunder og ta mindre og mellomstor­e jobber, men danner nå et nytt firma sammen for å stå bedre rustet til å kunne delta i konkurrans­en om litt større jobber, forteller Kåre Eriksen (68). Han startet firmaet Kåre Eriksen AS i 1970, for sju år siden overtok sønnen Trygve (35) som daglig leder. Trygve blir nå også daglig leder for nye Ere Entreprenø­r AS, som ble stiftet i begynnelse­n av mai i år, sammen med en annen lokal, familieeid håndverksb­edrift, Alt i Bygg AS, som har sju ansatte og fortsatt drives fra hovedkvart­er på Eydehavn.

Sterkere sammen

– Vi begynte vel å snakke om dette et års tid før selskapet ble stiftet. Vi har i mange år hatt oppdrag på de samme prosjekten­e, og begynte å se at det dukker opp stadig flere, litt større byggeprosj­ekter, som vi vil stå bedre rustet til å konkurrere om dersom vi står sammen, forteller John Magne Råbu som startet Alt i Bygg AS rundt 1994, men i år har jubileum med 50år i bransjen. John Magne har trukket seg litt tilbake og også overlatt den daglige ledelsen til neste generasjon. I hans tilfelle sønnen Tore Råbu (37), som har vaert sjef i selskapet siden 2012

Vi treffer de to håndverksg­ründerne og sønnene deres i Kåre Eriksen AS’ lokaler på Industrito­ppen på Stoa, hvor også nye Ere Entreprenø­r AS holder til.

Stolte av sønnenes engasjemen­t

– Både jeg og Magne er veldig glade – og litt stolte – over å ha sønner som engasjerer seg i bedriftene vi startet, og som fører disse gode håndverkst­radisjonen­e videre, sier Kåre Eriksen. Han har selv to sønner ansatt i selskapet i tillegg til seg selv. I tillegg til Trygve, har også Staale (44) sitt daglige virke som driftslede­r i firmaet. Begge firmaene driver med alt fra husbygging til mellomstor­e byggeprosj­ekter, og jobber både i tre, stål og betong. Og for Kåre Eriksen AS har betong utviklet seg til å bli et spesialfel­t.

Eriksen peker på at begge firmaene har sine nettverk av faste kunder bygget opp og vedlikehol­dt gjennom mange år. Der yrkesstolt­het og levering av godt utført håndverk har ligget i bunnen som varemerke.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STORJOBB: Her på Miljøkalks byggetomt på Eydehavn har Ere Entreprenø­r fått et oppdrag til rundt 20 mill.
FOTO: PRIVAT STORJOBB: Her på Miljøkalks byggetomt på Eydehavn har Ere Entreprenø­r fått et oppdrag til rundt 20 mill.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway