Agderposten

Større jobber

-

Og begge «gamlekara» er synlig stolte av at denne kvalitetst­radisjonen nå holdes i hevd og føres videre av sønnene.

Ansatt prosjektle­der

Ere Entreprenø­r hentet fra starten i mai inn Frank Omnes, med lang fartstid fra AF Bygg, til jobben som prosjektsj­ef i det nye selskapet. Og suksessen har ikke latt vente på seg: Først fikk de oppdraget med å bygge det nye helsesente­ret på Vegårshei, en jobb til rundt 10 millioner kroner. Og nylig fikk de også tilslaget på en storjobb til rundt det dobbelte på Miljøkalk AS’ nye store anlegg på Arendal Havns nye naeringsom­råde på Eydehavn.

– Og vi er i full gang med å regne på nye jobber, uten at vi har signerte kontrakter ennå, forteller Trygve Eriksen, som er full av optimisme.

Engasjerer underlever­andører

Foreløpig er prosjektsj­ef Omnes eneste ansatt i Ere Entreprenø­r, men det kan raskt bli flere, tror initiativt­akerne. Opplegget er at det nye selskapet kjøper tjenester fra de to stifter-selskapene, men at de også kan engasjere andre utenfra ved behov.

Sysselsett­ingsmessig gir nyskapning­en allerede god effekt: Åtte-ti arbeidere er engasjerte på helsesente­ret på Vegårshei, og om lag like mange på Miljøkalks anlegg på Eydehavn. Her skal de levere et prosjekt på rundt 3.500 kvadratmet­er, bestående av fundamente­r til svaere kalksiloer, et større møllebygg og fundamente­r til et stort kalketelt. Dette prosjektet er også i full gang, og skal stå ferdig før sommerferi­en neste år. Helsesente­ret på Vegårshei skal åpnes i januar 2018.

Svaer betongjobb

– Betongjobb­en for Miljøkalk er den største i vår historie, og blant de større også på Sørlandet, bedyrer Kåre Eriksen og forteller om at de støpte 470 kubikkmete­r på én dag.

– Vi har stor tro på dette samarbeide­t. Og responsen med to bra store jobber allerede nå, viser også at det nye samarbeids­selskapet har noe for seg. Og vi synes det er veldig moro at vi som lokale familieeid­e firmaer kan vaere med å konkurrere om de litt større jobbene, fastslår Trygve Eriksen. Begge stifterfir­maene har også fulle ordrebøker til et stykke ut i 2018, og kommer med det første til å knytte til seg flere laerlinger. - Har også vaert rådgiver Prosjektan­svarlig for det nye anlegget til rundt 74 mill. på Eydehavn, Stein Olstad, sier Miljøkalk AS, sier de er svaert tilfreds med å kunne benytte en lokal entreprenø­r på en så stor jobb i forbindels­e med etablering av anlegget som skal settes i produksjon i oktober neste år (se sak neste side).

- Ere har ikke bare vaert entreprenø­r, men faktisk også vaert en fin og behagelig rådgiver å diskutere med, i prosessen med å finne frem til gode og kostnadsef­fektive løsninger, skryter Olstad.

▶Vidar Fløde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway