Agderposten

Akintola herjet i Jervs storseier

Babajide David Akintola herjet i Jervs bortekamp mot Tromsdalen og scoret hat trick. Jerv vant 4–1.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Før kampen var Akintola Jervtoppsc­orer med fem mål. Bak han hadde Glenn Andersen og Andreas Hagen fire.

Mot Tromsdalen (TUIL) noterte Akintola seg for tre nye scoringer, mens Hagen scoret ett, hvilket sender Akintola opp på åtte scoringer i serien så langt.

– Han har vaert veldig solid, spesielt i de siste tre kampene. Han er flink til å starte løpene sine og til å utnytte spisskompe­tansen sin, og vi har blitt flinkere til å bruke han, sa Jervs trener Arne Sandstø til Agderposte­n etter kampen i Tromsdalen.

Storfornøy­d hat trick-helt

Akintola selv var i sitt sedvanlige gode humør etter hat tricket.

– Jeg er veldig glad for å kunne vise at jeg kan score. Planen er hele tiden at jeg skal starte inn i bakrom, forklarte han.

Jervs 3-0-scoring kom på nettopp den måten.

En lang ball i bakrom bak et høytståend­e Tromsdalen­forsvar gjorde at Akintola kom alene med keeper.

Spissen, som er på lån i Jerv ut sesongen fra danske Midtjyllan­d, brukte farten og satte ballen elegant mellom beina på keeper.

Han er klar på at formen er der den skal vaere, og at han jobber hardt på trening for å fortsette å utvikle seg.

Gir alle godkjent

Sandstø var klar på at samtlige Jerv-spillere leverte en god kamp, og var selvsagt en godt fornøyd mann.

– Vi kan ikke vaere misfornøyd­e med 4-1-seier på bortebane. Kampen gikk mer eller mindre etter planen. Det var mye bra i første omgang, men vi ble spilt litt lave periodevis. Vi skulle gjerne stått litt høyere, og vi bommet litt defensivt før pause, men det stengte vi i andre omgang, fortalte Sandstø og la til:

– Når vi hadde tempo på det skapte vi mye, og kunne skapt mer. Jeg syns de fleste var solide i dag.

Han hyllet også Jervs 2–0 mål, som kom etter et strålende angrep og kombinasjo­ner i Jerv.

Kristoffer Tønnessen, Mathias Wichmann og Martin Hoel Andersen kombinerte flott på venstresid­en, og Hoel Andersen spilte til slutt Tønnessen gjennom ned mot dødlinja.

Venstrebac­ken slo ut til en umarkert Andreas Hagen som hadde skaffet seg både tid og rom inni boksen og satte ballen elegant i lengste hjørne.

Hoel Andersen tilbake

Martin Hoel Andersen var endelig tilbake på banen for Jervs A-lag mot Tromsdalen.

– Det var utrolig deilig å vaere tilbake. Min første kamp på fire måneder, så det var deilig å kjenne på det igjen. Jeg har jobber knallhardt, selv om det har vaert ganske tung. Men jeg føler jeg har kommet sterkere tilbake. Det var godt å få 90 minutter også i dag, og jeg er fornøyd med min egen innsats. Jeg ser på meg selv som 100 prosent klar nå. Jeg kjente ingen smerter i dag, fortalte Hoel Andersen, som ikke hadde spilt for Jerv siden kampen mot Arendal i starten av mai.

Den offensive midtbanesp­illeren, som kom til Jerv fra Kvik Halden før sesongen, har den siste tiden slitt etter at han røk et leddbånd i ankelen.

Han spilte på venstrekan­ten for Jerv mot Tromsdalen, og likte seg godt der.

Startet klart best

Jerv startet kampen klart best og gikk aggressivt ut av startblokk­ene.

Etter snaue ti minutter tok hjemmelage­t Tromsdalen over det meste av banespille­t, men klarte aldri å true Jerv-keeper Øyvind Knutsen.

Etter 25 minutter satte Babajide David Akintola inn sitt og Jervs første.

12 minutter senere fant Tønnessen Hagen i feltet som bredsidet ballen i lengte hjørne.

Kun fire minutter senere fosset Akintola på ny mot mål, og alene med keeper satte han ballen mellom beina og la på til 3–0.

Åttende mål for sesongen

Etter 49 minutter scoret Akintola sitt tredje mål i kampen, etter et innlegg fra venstre fra Hoel Andersen. Innlegget ble slått mot mål, og TUIL-keeperen glapp ballen forbi seg. Bak han sto Akintola og ventet, og kunne enkelt sette inn sitt tredje for dagen med en enkel «tap in».

Det var Akintolas åttende seriemål for sesongen.

Tromsdalen spilte seg inn i kampen igjen etter Jervs mål nummer fire, og fikk sin første scoring etter 57 minutter, da Tobias Nygård Vibe stanget inn hjemmelage­ts redusering.

Snaue ti minutter før slutt hadde også Tromsdalen et skudd i stolpen fra naermest død vinkel, men klarte aldri å true Jerv skikkelig.

Jerv leverte varene i den tøffe bortekampe­n på TUIL Arena, og tar dermed et langt steg bort fra Tromsdalen og resten av lagene bak dem på tabellen.

??  ?? BRILJERTE: Babajide David Akin tola gjorde livet surt for Tromsdalen -forsvaret i hele kampen , og scoret tre av Jervs fire mål i 4-1-seieren på borteban e. Bildet er fra hjemmekamp­en mot Åsan e i cupen , hvor han scoret ett mål. Her sammen med Christophe­r MacCon n acher.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??