Agderposten

Centimeter fra gull

Alexander Kristoff var naer VM-gullet i Bergen, men måtte nøye seg med sølvmedalj­en da regjerende mester Peter Sagan var hakket for sterk i spurten.

-

▶ SYKLING

Det var Norges første seniormeda­lje i VM på sykkel siden Edvald Boasson Hagen tok sølvet på fellesstar­ten i 2012. Kristoff måtte seg slått med noen få centimeter.

– Jeg er irritert på meg selv med tanke på hvordan laget jobbet. Vi kjørte bra, og jeg følte meg bra, men jeg var på limiten i bakken, så jeg hadde ikke mer å gå på. I spurten følte jeg at jeg hadde det, men jeg mistet litt rytmen på den humpen som var der, sa Kristoff til TV 2.

– Jeg satt egentlig der jeg ville, men jeg var kanskje litt tidlig ute. Når Sagan har hjulet ditt, er han ikke lett å slå. Man må bare hylle den mannen. Jeg er irritert på meg selv fordi jeg ikke klarte det, men jeg får vel glede meg over sølvet, selv om jeg nå er mest irritert. Gull på hjemmebane kunne vaert tidenes resultat, så da blir sølv et lite antiklimak­s.

Historisk

Sagan ble historisk ved å vinne VM tre år på rad. Slovaken var på Kristoffs hjul og snek seg forbi da han trillet over målstreken. For Kristoff var sølvet nesten så godt som gull. På forhånd hadde de fleste pekt på at Edvald Boasson Hagen hadde størst medaljesja­nse av de norske.

Men rudsbygdin­gen måtte slippe da han ikke hang med på et angrep opp den såkalte «laksebakke­n» for siste gang. Han var i mål på 31.-plass.

VM-bronsen gikk til Michael Matthews fra Australia.

For ett år siden ble det mye støy da Kristoff og Boasson Hagen ødela for hverandre. Norge lå meget godt an før målgang i Qatar-VM, men duen klarte ikke å samarbeide på oppløpet. Konflikten mellom Norges to største sykkelstje­rner ble en føl- jetong i lang tid.

Før årets VM forsikret begge to at blemmen ikke skulle gjenta seg. Landslagss­jef Stig Kristianse­n hadde en rekke samtaler med Kristoff og Boasson Hagen siden fadesen i Doha.

Langt

Med sine 267,5 kilometer var søndagens fellesstar­t en av de lengste i VM-historien. Et brudd fikk tidlig lov til å etablere seg på vei fra Øygarden til Bergen sentrum. En tettrio ble raskt til en utbrytergr­uppe på ti mann, og på det meste hadde de en luke på litt over ti minutter.

Hovedfelte­t hadde full kontroll. Avstanden gikk ned jevnt og trutt, og under den åttende av i alt tolv runder inne i Bergen by ble bruddet kjørt inn. Det skjedde med rundt 80 kilometer igjen.

Sju mil fra mål kom det første angrepsfor­søket. Warren Barguil støtet og skapte strekk i feltet. Det norske laget hang årvåkent med og bidro til å tette luken. Like etter kom nok et angrep, denne gangen fra østerriksk­e Marco Haller på vei opp «laksebakke­n». (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? IMÅL: Alexander Kristoff blå slått med en kvart hjullengde av Peter Sagan i spurten. Her snakker han med media etter målgang.
FOTO: NTB SCANPIX IMÅL: Alexander Kristoff blå slått med en kvart hjullengde av Peter Sagan i spurten. Her snakker han med media etter målgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway