Agderposten

Omsorgsled­eren leker sjarmør på TV

Han tar fri fra jobb som omsorgsled­er hver onsdag i ti uker for å lage liv på Farmen-markedet. I dag er det TV-premiere på innspillin­gen fra Arendal på TV-skjermen.

- ▶ Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

▶ TV-SERIE

– Jeg gjorde det samme da Farmen ble innspilt i Grimstad for fire år siden. Jeg tar ut ferie og avspaserin­g for dette må jeg jo ha med meg, forteller Geir Sigurd Gabrielsen (60) fra Grimstad.

Enhetslede­ren for Omsorg sentrum i Lillesand kommune har en aldri så liten skuespille­r i magen, noe de 150 ansatte i enheten hans stadig får merke.

Lommelerke i 1917?

Men tilbake til Farmens marked på Narestø i Arendal.

Den festglade karen vi møter med svart hatt og loslitte klaer, fisker fram lommelerka fra innerlomma og tar en skål med både undertegne­de og med Hege Eidbo som er ansvarlig for markedets kjøttbod.

Han går kjapt inn i den meget sosiale rollen han har der på markedspla­ssen.

Da Agderposte­ns besøkte markedet nylig, fant vi han rundt omkring – gjerne hos damene, selvfølgel­ig. Alltid med en bredt glis på lur.

– Jeg har en litt fri rolle og får lov til å gjøre litt som jeg selv bestemmer. Det er kjempegøy, sier han.

Før han begynte å skåle, måtte han sjekke om lommelerke var en 1917-ting for alt må jo vaere mest mulig tidsriktig. Han fikk fort klarsignal.

90 statister

Hver onsdag får den som er storbonde på realityser­ien Farmen, samt en eller to medhjelper­e, ta båt fra innspillin­gsgården i Sandvika litt øst for Narestø, rundt fyrlykta på Skinnfellt­angen og inn til den kommunale brygga ved den gamle uthavnen

90 statister er i full sving fra halv ni om morgenen til langt utpå dagen. Klokken ti kommer deltakerne for å handle.

Hjemmebren­t

Det hele startet altså for fire år siden.

– Jeg bor i Landvik ikke langt fra der Farmen ble innspilt den gang. Så da tenkte jeg at det hadde vaert spennende å vaere med et par ganger og se hva det var for noe.

– Det endte med at jeg var på alle markedene, pluss litt til. Jeg var på innspillin­g på Kløckers Hus der temaet var kaffe og hjemmebren­t. Jeg var også med på innspillin­g av dyrskue på Vigeland gård, forteller han.

Linselus

Siden han bor i Grimstad, møtte han stadig på dem som produserte serien.

– Så ble vi jo litt kjent, da. Da de skulle til spille inn i Arendal, tenkte jeg at jeg ville slenge meg med litt til. Dette er jo noe helt annet enn de jeg holder på med til vanlig, sier Gabrielsen.

Han synes det er utrolig gøy å vaere med og lage TV og se hvor mye tid det tar å lage det som blir noen få minutter på skjermen.

– Kommer du mye på TV, tror du?

– Jeg er blitt flink til å vaere linselus!

Kjøper kostymer

Herr Gabrielsen har alltid parykker og kostymer liggende.

– Jeg må stadig innom butikker med utkledning­sutstyr. Det er jo litt gøy når jeg som leder kan dumme meg litt ut. De som kjenner meg, er nok ikke veldig overraska over at jeg er med på Farmen – og i en slik type rolle.

En som synes dette er gøy, er hans overordned­e, kommunalsj­ef Geir Brekke Jenssen.

Forrige uke var de to Geir-ene på en konferanse i Trondheim om Livsglede for eldre. Og er fant jo Gabrielsen en morsom butikk, da.

Dermed skapte de latter da de ankom storsalen. Den den ene iført verdens mest fargerike dress, mens den andre så ut som om han satt på en kjempefugl.

Fargeklatt

Jenssen sier dette om fargeklatt­en: – Geir er en miljøskape­r som er god på å skape relasjoner og god samhandlin­g. Han er en som i utgangspun­ktet ser alle, han gir for eksempel julegaver til alle ansatte.

Jenssen sier også at Gabri- elsen er på jobb tidlig og seint – stikker gjerne innom for å snakke med nattevakte­r og er veldig til stede.

Også Jenssen liker å showe litt. Han har både høvdinguts­tyr fra Afrika og matrosdres­ser liggende og sprer gjerne sangglede – med eller uten kostyme.

– Som leder, er det viktig å skape trygghet. Det er også mye snakk om innovasjon­sledelse. Når man skal skape klima for endring, må vi ha folk med, og da er det fint å skape godt miljø med å gi av seg selv, sier Geir Brekke Jenssen som nok vil titte litt etter kollegaen på TV de kommende ti ukene.

Kjendis-Farmen

På markedet er det også flere andre lokale statister som har vaert med på både en og to innspillin­ger tidligere – i Grimstad i 2013 og på kjendisinn­spillingen i Telemark i fjor.

Og hvem vet – det kan skje at Kjendis-Farmen også skal spille inn øst i Arendal.

I så fall kan det fort skje at Geir Gabrielsen tar ut noen feriedager til.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SMÅGALE LEDERE: Geir Sigurd Gabrielsen (t.v.) og Geir Brekke Jenssen på konferanse i Trondheim.
FOTO: PRIVAT SMÅGALE LEDERE: Geir Sigurd Gabrielsen (t.v.) og Geir Brekke Jenssen på konferanse i Trondheim.
 ??  ?? SKÅL: Geir Sigurd Gabrielsen fra Landvik i Grimstad har en ganske fri rolle på markedet som spilles inn på Narestø hver
SKÅL: Geir Sigurd Gabrielsen fra Landvik i Grimstad har en ganske fri rolle på markedet som spilles inn på Narestø hver
 ??  ?? onsdag. Han sjekket først om det fantes slike lommelerke­r i 1917, og var så i gang med rollen som sjarmør.
onsdag. Han sjekket først om det fantes slike lommelerke­r i 1917, og var så i gang med rollen som sjarmør.
 ?? ARKIVFOTO ?? 2013: Da Farmen ble innspilt i Grimstad, fikk Geir Gabrielsen for alvor smaken på å vaere TV-kjendis, eller iallfall linselus.
ARKIVFOTO 2013: Da Farmen ble innspilt i Grimstad, fikk Geir Gabrielsen for alvor smaken på å vaere TV-kjendis, eller iallfall linselus.
 ??  ?? I KJØTTBODEN: Hege Eidbo har ansvar for kjøttboden – og flirer godt av den morsomme mannen med hatt og lerke.
I KJØTTBODEN: Hege Eidbo har ansvar for kjøttboden – og flirer godt av den morsomme mannen med hatt og lerke.
 ??  ?? SLADDER: Også sladrekjer­ringene Kari Borås og Marita Mojlanen (bak treet) blir sett av Gabrielsen, og jammen hadde de ei flaske de også.
SLADDER: Også sladrekjer­ringene Kari Borås og Marita Mojlanen (bak treet) blir sett av Gabrielsen, og jammen hadde de ei flaske de også.
 ??  ?? FOLKELIV: Han vandrer rundt, flørter med damene og lager liv.
FOLKELIV: Han vandrer rundt, flørter med damene og lager liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway