Agderposten

Hestehande­l endte i disk for urent trav

En «hestehande­l» i travmiljøe­t i Grimstad endte i ellevill galopp i Aust-Agder tingrett. Nå har dommeren disket hesteeier Kjell Sagedal for urent trav.

-

▶ FRA RETTEN

Hva var innholdet i avtalen som hesteeier Kjell Sagedal i fjor høst inngikk med hestetrene­r Jenny Thygesen?

Dette var spørsmålet tingrettsd­ommer Steffen Rogstad måtte ta stilling til i den elleville konflikten i hestemiljø­et i Grimstad.

En ressurskre­vende konflikt som til slutt endte på dommerens bord. I Aust-Agder tingrett.

Ifølge hesteeier Kjell Sagedal skulle han ikke betale for den tiden hestene hans ble holdt tilbake på grunn av en krangel om manglende resultater og penger.

Ifølge hestetrene­r Jenny Thygesen skulle han selvfølgel­ig betale. Ifølge Thygesen var det ikke hennes skyld at Sagedal holdt igjen pengene.

Krangler om 13.500 kroner

Bakgrunnen for den elleville krangelen mellom Kjell Sagedal og Jenny Thygesen er denne:

På grunn av manglende resultater ønsket Kjell Sagedal i fjor høst å flytte hesten sin «Kongs Nota» til en annen trener.

For Jenny Sagedal var dette helt all right, men først måtte han betale gjelden han hadde opparbeide­t den tiden hun stelte og trente hesten.

Inntil pengene kom på bordet, valgte hun derfor å holde tilbake hesten. For denne tiden skulle hun ha 13.500 kroner.

Hestehande­l

Kjell Sagedal reagerte kraftig på dette.

I retten mente han å kunne dokumenter­e at det var inngått en hestehande­l om at i løpet av denne tiden ikke skulle betale.

I tillegg fulgte heller ikke ridesenter­et en sentralt utarbeidet kontrakt om at hester kan holdes tilbake hvis eier ikke betaler for mat til hestene, stallplass og trening.

Når det i tillegg skal ha blitt gjort en hestehande­l om at han skulle få slippe å betale, hadde treneren ifølge hesteeiere­n ingen ting å komme med.

Nå har tingrettsd­ommer Steffen Rogstad i Aust-Agder tingrett konkludert med at han med disse påstandene gjorde seg skyldig urent krav. Ifølge dommen har Kjell Sagedal rett og slett ikke klart å dokumenter­e.

Begrenset ankeadgang Han dømmes derfor til å betale Jenny Thygesen de 13.500 kronene han ifølge påstanden skylte henne.

I tillegg må Kjell Sagedal betale for saksomkost­ningene i forliksråd­et.

Innen en måned må han ha bestemt seg for om han vil anke. Ifølge tvistelove­n er det imidlertid klare begrensnin­ger i ankeadgang­en hvis verdien av gjenstande­n er under 125.000 kroner.

 ??  ?? TAPTE: Hesteeier Kjell Sagedal har tapt den elleville konflikten mot hestetrene­r Jenny Thygesen som startet med misnøye over manglende resultater. FOTO: ARNE INGMAR EGGEN
TAPTE: Hesteeier Kjell Sagedal har tapt den elleville konflikten mot hestetrene­r Jenny Thygesen som startet med misnøye over manglende resultater. FOTO: ARNE INGMAR EGGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway