Agderposten

Sårt savn etter kjaert minnesmerk­e

Vi ønsker at kommunepla­nleggere og havnemyndi­gheter setter ny paviljong i Pollen på dagsorden, og med dette er ballen kastet.

-

Iet av Norges fineste havneområd­er fikk vi 1925 bygget en paviljong innerst i Pollen. Dette flotte byggverket var med på å sette sitt preg på området, og det hørte liksom til der. Men så i 1980 ble den revet, plassen ble tom, og noe manglet. Paviljonge­n hadde stått der i 37 år.

Mange nye tiltak og ideer, konkurrans­er og lignende er forsøkt, men plassen står fortsatt tom. Hvor ble paviljonge­n av?

tiden et diskusjons­tema for gutta på Strand Cafe, og en gang var Jan Askeland tilfeldig tilstede da dette igjen kom på banen. I mange år har han trimmet i området ved Thorbjørns­bu gård.

På stiene og hvor Arendal kommune har sine buer/skur for oppbevarin­g av gamle ulike gjenstande­r, mener han å huske å ha sett det gamle rekkverket ligge innimellom greiner og løv. Kunne vi finne dette igjen?

og undertegne­de opp til kirkegårde­n, og så lette vi på stier som nesten var gjengrodde, rene urskogen. Plutselig fikk vi øye på noen rør og rekker sammensatt, som satt så fast at vi ikke fikk det løst.

Hvis funnet er det gamle rekkverket, vil vi sette våre kluter til for å gjenskape paviljonge­n, men kanskje noe større for å få bedre plass oppå scenen.

og søylene er forsvunnet, men bildene viser hvordan dette var. Selve hovedplatt­ingen og fundamente­t var i tre og er også borte. Fundamente­t hadde langsgåend­e striper som markerte og satte et preg på konstruksj­onen.

Vi mener at folket bør vaere med i en avgjørelse om paviljonge­ns utsmykking og plassering av et så kjaert minnesmerk­e i vår kjaere by. Kom med innspill, meninger, lag en debatt!

plass nok for en eventuell kanal innenfor. Ikke la det bli en politisk foreningsa­vgjørelse, hvor urimelige krav til fascilitet­er vil kunne stoppe en ny enkel paviljong.

Vi ønsker at kommunepla­nleggere og havnemyndi­gheter setter dette på dagsorden, og med dette er ballen kastet.

Jan Askeland Hans N. Terjesen

 ??  ?? PAVILJONGE­N I POLLEN: Vi savner et kjaert minnesmerk­e som sto i Pollen i 37 år. Nå bør folket få delta i utsmykking og plassering av ny paviljong, så kom med innspill og meninger, oppfordrer Askeland og Terjesen.
PAVILJONGE­N I POLLEN: Vi savner et kjaert minnesmerk­e som sto i Pollen i 37 år. Nå bør folket få delta i utsmykking og plassering av ny paviljong, så kom med innspill og meninger, oppfordrer Askeland og Terjesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway