Agderposten

Nå er pappa Paulsen best i Norge

ØIF Arendal-veteranen Sondre Paulsen troner øverst på toppscorer­lista i eliteserie­n etter 36-27-seieren over Fyllingen. Han tror pappaeffek­ten er en medvirkend­e årsak til suksessen i ny rolle som høyreback.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Paulsen scoret sju mål i storseiere­n mot bergensern­e.

På de fem første seriekampe­ne har han hele 37 scoringer i ny rolle som høyreback. Han er dermed giftigst i eliteserie­n i øyeblikket. I hele forrige sesong ble det 70 mål som høyrekant.

– Alltid vaert en drøm

– Årsbeste av oss. Det flyter bra for min del. Med fast tillit av Marinko (Kurtovic) er det bare å kjøre på. Jeg har alltid følt et potensial som høyreback, men det har ingen andre trodd på. Det har alltid vaert en drøm for meg. Jeg har vaert veldig opptatt av at hvis jeg skulle gjøre en jobb på høyrebacke­n, så skulle jeg gjøre det skikkelig. Jeg har trent mye fysisk i sommer. Jeg er tyngre og sterkere. Jeg er opp fem-seks kilo fra i fjor, forklarer Paulsen.

– Gøy å vaere eliteserie­ns toppscorer. Nå kan man ikke stoppe, og så får man se hvor lenge det varer, tilføyer han.

Sondre og ektefellen Kristina ble foreldre til Mathias 19. august i år.

– Det at vi ble en til i familien kan ha gitt mer senkede skuldre på håndballba­nen. Det kan ha gitt en positiv effekt. Det ser slik ut. Når man er hjemme fra trening, så er det en annen som opptar deg. Før tenkte man håndball 24 timer i døgnet, sier ondre Paulsen (29).

ØIF-trener og tidligere håndballke­eper Marinko Kurtovic kan tror på pappaeffek­ten.

– Ja, det er jeg helt 100 prosent sikker på. Livet blir annerledes. Nå betyr den lille gutten mye mer enn håndballen for Sondre. Vi får en helt annen inngang til sporten når vi blir foreldre, sier Kurtovic etter omvisninge­n mot Fyllingen.

– Imponerend­e kamp av Sondre. Han har tatt utfordring­en på riktig måte. Han spiller enkelt og skyter som en back skal gjøre. Jeg var fornøyd med ham i høyrekantr­ollen i fjor, men han fikk ikke så mange baller å jobbe med. De andre gjorde ham ikke gode, mener Kurtovic.

ØIF ledet 14-10 til sidebytte mot Fyllingen. Etter hvilen gjorde vertene kort prosess.

Arvtakeren imponerte også

– Imponerend­e av oss. Jeg var litt urolig før start, men vi var «på» og da tenkte jeg at det ville gå bra. Vi ville «döda» kampen ganske fort etter pause siden vi har europacupk­amp lørdag, og det klarte guttene. Spiller vi som i dag skal OCI-Lions få slite, sier ØIF-treneren før den andre kvalik-runden i EHF-cupen. ØIF har tre mål å gå på.

Paulsens arvtaker på høyrekante­n, Sander Simonsen, scoret også sju mål i går.

Les hele kamprefera­tet på agderposte­n.no

 ??  ?? - DET FLYTER PÅ: Sondre Paulsen har banket inn 37 scoringer på fem seriekampe­r som høyreback i høst. – Det flyter på. Nå er det bare å kjøre på videre, sier Paulsen som har omskolert seg fra kant til høyreback
- DET FLYTER PÅ: Sondre Paulsen har banket inn 37 scoringer på fem seriekampe­r som høyreback i høst. – Det flyter på. Nå er det bare å kjøre på videre, sier Paulsen som har omskolert seg fra kant til høyreback

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway