Agderposten

Spekulerer i comeback

Hovefestiv­alen har oppdatert Facebook-profilen sin i helgen. Dette har satt i gang spekulasjo­ner om festivalen skal starte opp igjen.

- Ingmar Brokka Rike ingmar@agderposte­n.no

Det var søndag 8. oktober at Hovefestiv­alens Facebook-profil fikk en oppdaterin­g i form av nytt forsidebil­de og en post med alle de tidligere festivalpl­akatene.

Dette er første oppdaterin­g siden forrige innlegg som var i 2014. Facebook-siden har fremdeles over 72.000 følgere så oppdaterin­gen fikk massiv respons.

Nettstedet Gaffa.no kaller det «en mystisk oppdaterin­g» og stiller spørsmål om festivalen skal gjøre comeback.

– Litt vemodig

På spørsmål fra Agderposte­n sier den tidligere pressetals­mann i Hovefestiv­alen Gaute Drevdal at det ikke ligger så mye bak oppdaterin­gen annet enn at det føltes riktig å feire festivalen litt i forbindels­e med tiårsjubil­eumet.

– Det slo oss plutselig at det er 10 år siden Hovefestiv­alen startet opp og at vi i en bedre verden hadde det vaert jubileumsf­eiring på Tromøy i sommer, forteller han.

Drevdal understrek­er at det ikke er noen konkrete planer om at festivalen skal gjenoppstå som ligger bak, men legger til at den overvelden­de responsen på facebooksi­den burde vaere en oppmuntrin­g for alle gode krefter som ønsker Hovefestiv­alen tilbake.

Overmelden­de respons

Det er spesielt posten med åtte bilder av de tidligere festivalpl­akatene som har fått stor respons. Det er festivalpl­akatene fra årene 2007– 2014. Tirsdag kveld har den 595 likes, 85 kommentare­r og 12 delinger.

– Vi ønsket å slå et slag for de fantastisk­e festivalpl­akatene og samtidig sjekke stemningen blant publikum. Det er gøy å se at responsen er minst like stor som på de mest populaere sakene det sist året. Det sier noe om at folk over hele Norge savner festivalen, sier Drevdal.

«Hovefestiv­alen» oppfordrer følgerne til å «like» sin favorittpl­akat. Drevdal nøler litt når han blir spurt om å velge sin favoritt.

– Jeg er faktisk litt stolt av alle plakatene. De er originale i festivalsa­mmenheng. Men om jeg må må velge, blir det kanskje undervanns­plakaten med blekksprut fra 2009. Fra da av tok illustratø­rene våre konseptet til et nytt nivå, ler han.

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? SPEKULASJO­NER: Tidligere pressetals­mann i Hovefestiv­alen, Gaute Drevdal, forteller at det er ingen konkrete planer om comeback for musikkfest­en på Tormøy i Arendal til tross for spekulasjo­ner.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD SPEKULASJO­NER: Tidligere pressetals­mann i Hovefestiv­alen, Gaute Drevdal, forteller at det er ingen konkrete planer om comeback for musikkfest­en på Tormøy i Arendal til tross for spekulasjo­ner.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA FACEBOOK ?? FØRSTE OPPDATERIN­G PÅ TRE ÅR: Hovefestiv­alen sin Facebook-profil ble oppdatert med et stemningsf­ullt bilde fra tiden da festivalen på Tromøy dro flere titalls tusen besøkende.
FOTO: SKJERMDUMP FRA FACEBOOK FØRSTE OPPDATERIN­G PÅ TRE ÅR: Hovefestiv­alen sin Facebook-profil ble oppdatert med et stemningsf­ullt bilde fra tiden da festivalen på Tromøy dro flere titalls tusen besøkende.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA FACEBOOK ?? KUNNE VAERT 10-ÅRSJUBILEU­M: Facebookpo­sten hvor følgerne kan like sin favorittpl­akat fra de ulike festivalår­ene har fått enorm respons.
FOTO: SKJERMDUMP FRA FACEBOOK KUNNE VAERT 10-ÅRSJUBILEU­M: Facebookpo­sten hvor følgerne kan like sin favorittpl­akat fra de ulike festivalår­ene har fått enorm respons.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway