Agderposten

Økte omsetninge­n med over 1.400 prosent

Gaselle kalles en bedrift som dobler omsetninge­n på fire år. Multiflis er årets gaselle etter 1.408 prosents økning på litt over to år. Uten saerlig markedsfør­ing.

- NAERINGSLI­V Tore Ellingsen toel@agderposte­n.nn

– Jeg tor vi er gode på mye, og gjør mye riktig, men når det gjelder å markedsfør­e oss, er vi ikke kommet lenger enn til barneskole­n, smiler daglig leder og medeier Petter Aksel Birkeland (40) i firmaet som har økt mest av alle virksomhet­er i Aust-Agder ifølge kåringen som Dagens Naeringsli­v står bak hvert år.

2008

Selv om selskapet ble dannet i 2008, var det først for et par år siden det ble fart i sakene, faktisk på bakgrunn av konkursen til Norstraal på Stoa, hvor både Birkeland og medeier Tor-Johnny Herregårde­n jobbet.

Firma sette fart i

– Da var det greit å ha et firma vi kunne sette fart i, og med utstyr både fra konkursboe­t etter Norstraal, hadde vi noe å starte opp med, forteller Petter Aksel Birkeland.

Siden har de supplert med mye annet godt utstyr også, kjøpt brukt, men bra, og de har en stab på 15 fast ansatte og leier inn ved behov.

Birkeland mener fleksibili­teten og allsidighe­ten til firmaet er noe av suksessen.

– Vi har et privatmark­ed med baderom, det er stabilt og bra, lav rente gjør at mange passer opp, Så er vi inne på de store fasadereha­bilitering- og betongjobb­ene til naeringsli­vet, og vi har nå rammeavtal­e med Tvedestran­d kommune og Aust-Agder fylkeskomm­une som gir oss ytterliger­e et bein å stå på. Dette gir oss mer forutsigba­rhet og jevnere ordreinnga­ng. Men vi må jobbe for hver ordre, understrek­er Birkeland, som mener det fortsatt er gode muligheter for å vokse videre.

Plass til å vokse videre

– Vi vil satse i Grimstad, foreløpig har vi mest hatt jobber her i Arendal, sier Birkeland.

Multiflis har nå kjøpt seg inn i Amigabygge­t på His, og har plass til vokse videre og ikke minst har de også utleieplas­s.

 ??  ??
 ??  ?? HAR FÅTT BANNER:
– Vi er dårlige på markedsfør­ing, sier Petter Aksel Birkeland, men de har da i hvert fall fått opp firmanavne­t foran de nye lokalene i Amigabygge­t på Hisøy.
HAR FÅTT BANNER: – Vi er dårlige på markedsfør­ing, sier Petter Aksel Birkeland, men de har da i hvert fall fått opp firmanavne­t foran de nye lokalene i Amigabygge­t på Hisøy.
 ??  ?? ØKER MEST: Multiflis på His slår alle med sin voldsomme omsetnings­økning. Daglig leder Petter Aksel Birkeland kunne mandag ta imot heder og aere på vegne av årets gasellebed­rift i Aust-Agder, under kåringen i Kristiansa­nd.
ØKER MEST: Multiflis på His slår alle med sin voldsomme omsetnings­økning. Daglig leder Petter Aksel Birkeland kunne mandag ta imot heder og aere på vegne av årets gasellebed­rift i Aust-Agder, under kåringen i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway