Agderposten

De gikk til topps på spillerbør­sen

Det er nok en mager trøst for Sune Kiilerich, men kapteinen leverte best av Arendal-spillerne i 2017, ifølge Agderposte­ns spillerbør­s. Andreas Hagen imponerte mest i gult og blått.

- ▶ 1. DIVISJON ▶ Øystein Bjerkestra­nd redaksjone­n@agderposte­n.no

Gjennom hele 2017-sesongen har Agderposte­n satt børs på samtlige Jerv og Arendal-kamper. Tallene baerer preg av en svak sesong for begge lag hvor Arendal rykket ned og Jerv endte på 13.-plass, men som alltid var det enkeltspil­lere som presterte bedre enn andre.

På Arendal var det kaptein og forsvarssp­iller Sune Kiilerich som var best med et børssnitt på 4,63. Det holdt til en knapp seier foran Anders Gundersen (4,60) og Ylldren Ibrahimaj (4,55).

– Det synes jeg høres rimelig ut. Sune har vaert veldig bra og sto fram som en kaptein og leder når ting gikk imot, sier Arendal-trener Mattias Andersson.

Klar seier

Blant Jerv-spillerne var det Andreas Hagen som stakk av med en klar seier. Med 5,13 poeng i snitt, var han nesten halvpoenge­t bedre enn nummer to, Glenn Andersen (4,69). Erixon Danso kompletter­te pallen med et snitt på 4,68.

– Han bør ligge der, sier Jervtrener Arne Sandstø om Hagen.

– Isolert sett er han en av de mest skapende spillerne vi har. Han er flink i små rom og er kreativ. En voksen og erfarn spiller, med et klokt fotballhod­e, roser Sandstø.

Hagens framtid i Jerv imidlertid er fremdeles usikker. Dersom han forsvinner blir det et stort hull å tette for Grimstadkl­ubben.

– Det er ingenting nytt når det gjelder kontrakter og stall, sier Sandstø.

Aust-Agder XI

Dersom man setter opp en kombinert ellever med de beste spillerne fra de to Aust-Agder-lagene, blir det plass til seks Arendal- og fem Jerv-spillere. Slik ser elleveren ut i en 3-5-2-formasjon (børssnitt i parentes):

Anders Gundersen, Arendal (4,60), Petar Rnkovic, Arendal (4,52) - Glenn Andersen, Jerv (4,69) - Sune Kiilerich, Arendal (4,63), Erixon Danso, Jerv (4,68)- Andreas Hagen, Jerv (5,13) - Jakob Rasmussen, Arendal (4,46) - Ylldren Ibrahimaj, Arendal (4,55) - Ulrik Berglann, Jerv (4,53), David Akintola, Jerv (4,56) - Wilhem Pepa, Arendal (4,50).

– Det er et bra lag som kunne bitt godt fra seg, kommentere­r Andersson.

Spillerne som er vurdert spilte minimum 30 minutter i 15 av 30 seriekampe­r i 2017. For Arendal var det kun sju spillere, mens Jerv hadde elleve.

 ??  ?? USIKKER: Det er fremdeles ikke sikkert om børsvinner­en Andreas Hagen spiller i blått og gult i 2018.
USIKKER: Det er fremdeles ikke sikkert om børsvinner­en Andreas Hagen spiller i blått og gult i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway