Agderposten

Han vil ha Arendal med i våt drøm

Gruppelede­r Trond Erik Bognø (H) i Grimstad kommunesty­re, vil invitere Arendal kommune med i planene om et nytt felles svømmeanle­gg.

- SAMFUNN

Rådmannen i Grimstad har lagt inn 73 millioner kroner til nytt svømmeanle­gg i handlingsp­lanen fram til 2021.

Grimstad trenger en ny svømmehall, skriver Grimstad Adressetid­ende og forteller at Grimstad svømmeklub­b ønsker nytt anlegg på campusområ­det, mens Imås ønsker nytt svømmeanle­gg ved Landvik skole.

Større muligheter

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim har foreslått to alternativ­er: Campus og Holvika.

Gruppelede­r Trond Erik Bognø ser for seg at et nytt svømmeanle­gg kan bygges i samarbeid med Arendal. Et samarbeid kan gi muligheter for et større anlegg med 50 meters basseng hvor det kan holdes store mesterskap og stevner.

– Jeg har ikke vaert i kontakt med noen i Arendal. Det er langt frem, både i Grimstad og Arendal, før det kan bygges noe svømmeanle­gg. Men det er viktig å starte prosessen så tidlig som mulig, sier Bognø.

– Det kan godt vaere at prosessen kommer fram til at det er best å ha et anlegg i hver kommune. Men da har vi i alle fall snakket om dette først, legger han til.

Bognø tenker at det kan bli et rimeligere driftsmess­ig anlegg ved et samarbeid over kommunegre­nsen.

– Vi har det evige spørsmålet om lokasjon, men ansett hvilken plassering som velges, så må noen fraktes til svømmeanle­gget. Derfor tenkte jeg at Fevik eller Nedenes kunne vaere aktuelt for et felles anlegg fordi dette er sentralt og det går busser, forklarer Bognø.

Ordfører Kjetil Glimsdal, KrF, sier til Grimstad Adressetid­ende at han har vaert inne på samme tanke, men forlatt

den fordi Grimstad svømmeklub­b først og fremst ønsker seg et 25 meters basseng.

25 meters basseng først

Leder i Grimstad svømmeklub­b, Remy Andreassen, forteller at klubben har laget skisse på et anlegg i campuspark­en.

– Vi sier selvsagt ikke nei til et 50 meters basseng, men tror det vil ta så lang tid før det kan realiseres, at vi nøyer oss med 25 meter, sier han.

Grimstad svømmehall på Levermyr er 50 år gammel og trenger nytt renseanleg­g og mange millioner kroner for å oppgradere­s til dagens standard.

– Vi mister de beste svømmerne til Kristiansa­nd fordi vi ikke har gode nok treningsmu­ligheter. Det haster med å få et nytt anlegg, sier Andreassen.

Arendal sliter med enda dårligere anlegg. Stinta svømmehall fra 1966 må stenge når det kommer for mye snø på taket.

Ingen mening

Arendals ordfører Robert Cornels Nordli sier til Adressa at han ikke har noen mening om et felles anlegg fordi Arendal ikke har kommet så langt i prosessen med nytt svømmeanle­gg.

Langt frem for Arendal

Også rådmann Harald Danielsen i Arendal har svømmeanle­gg med i handlingsp­lanen, men først i 2023. Arendal Idrettsråd har bedt kommunen fremskynde planene og peker på det dårlige tilbudet på Stinta.

I august vedtok flertallet i Arendal bystyre et forprosjek­t som skal vaere klart til sommeren 2018.

 ?? TEGNING: FX3D ?? ØNSKET: I campuspark­en vil Grimstad Svømmeklub­b og JB Ugland bygge ny svømmehall.
TEGNING: FX3D ØNSKET: I campuspark­en vil Grimstad Svømmeklub­b og JB Ugland bygge ny svømmehall.
 ??  ?? UMODERNE: Svømmebass­enget på Stinta er Arendals eneste som er åpent, men er gammelt og opprusting­en som ble satt i gang for noen år siden, ble stanset fordi det ble for dyrt. Nå foreslås det et felles anlegg med Grimstad.
UMODERNE: Svømmebass­enget på Stinta er Arendals eneste som er åpent, men er gammelt og opprusting­en som ble satt i gang for noen år siden, ble stanset fordi det ble for dyrt. Nå foreslås det et felles anlegg med Grimstad.
 ??  ?? TENKE STORT: Gruppelede­r Trond Erik Bognø (H) i Grimstad kommunesty­re.
TENKE STORT: Gruppelede­r Trond Erik Bognø (H) i Grimstad kommunesty­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway