Agderposten

– Det umulige tar bare

Dag Otto Lauritzen ble proffsykli­st mot alle odds. Så ble han dansekjend­is og traff Kristian Ødegård. – Vi bestemte oss for å sykle verden rundt, fortalte han.

-

▶ GRÜNDERUKA

Lauritzen fortalte sin fantastisk­e livshistor­ie under åpningen av Gründeruka mandag.

Han hadde ikke vaert på en konkurrans­esykkel før han var 23 år. Han holdt på omkomme i et fallskjerm­hopp i 1980, etter det gikk han med gipset bein fra Vågsbygd i Kristiansa­nd til Fevik.

Så ble han konkurrans­esyklist av ren stahet, og ble så god at han kom på landslaget og til slutt vant en etappe i Tour de France, blant mye annet Men det var egentlig sitt gründerliv han skulle fortelle om.

– Jeg var jo eiendomsme­gler i 13–14 år etter at jeg la opp som syklist. Men så vant jeg Mesternes mester, og dermed ble jeg invitert med i Skal vi danse. Der traff jeg Kristian Ødegård, som vant konkurrans­en. Han tente på ideen min om å sykle verden rundt, fortalte Dag Otto.

Og dermed begynte eventyret «På tur med Dag Otto», som har brakt duoen verden rundt.

– Vi holder på å spille inn en ny runde nå, fortalte han. I forrige uke var de i Rwanda og til uka drar de til Costa Rica. De skal også løpe maraton på Den kinesiske mur. Men noe mer vil han ikke røpe.

– Vi har også spilt inn 10 nye episoder av «Huskestue». Det er jo bare tull. Min mors venner har spurt henne om jeg gjør meg til, Men jeg kan love dere, at du svarer ikke galt når du risikerer å få strøm i deg, forsikret han.

Hans råd til gründere er kort og godt: Ha tro på det du holder på med. Det er lov å feile og du vil kanskje møte veggen. Men da må du reise deg igjen, ikke bli liggende.

Dag Otto møtte selv veggen i 1990, da han ledet i sykkel-VM i Japan, men veltet like før mål.

– Etter et år tvang kona meg til psykolog. Uten hjelp hadde jeg aldri klart å reise meg igjen, fortalte han.

Dag Otto bød på seg selv og fortalte da han stjal dynamitt i Fjaereheia og bestemte seg for å ta rotta på 17. mai-salutten.

– Jeg senka det ned på Dampskibsb­rygga. Det kom et hemningslø­st smell og vannsøylen sto 70-80 meter høyt. Det var flere ruter som ble sprengt. Men ingen tysta på meg, forteller han.

Og da han ledet sykkelritt­et Ringerike rundt, men punkterte.

– Jeg fikk nytt hjul men hjelpemann­en ødela giret og jeg hadde ikke noen ekstra-sykkel. Da stjal jeg en av vaktenes sykkel. Vakta var 1,90 høy, så det var så vidt jeg rakk ned til pedalene. Sykkelen hadde veske foran. Men jeg vant, fortalte Dag Otto til en humrende Blue Box.

Da skattelist­ene ble offentlige i oktober, fikk vi se at Dag Otto tjente nesten 4 millioner kroner i fjor.

– De derre listene må dere aldri tro på. Jeg tjener ikke så mye på TV-jobbene mine. Jeg har eiendommer og andre ting som jeg også tjener penger på, sier han irritert.

▶Anne Gro Ballestad

 ??  ??
 ??  ?? GI ALDRI OPP: Dag Otto Lauritzen (61) kan kalle seg underholdn­ingsgründe­r etter at han sammen med Kristian Ødegård
GI ALDRI OPP: Dag Otto Lauritzen (61) kan kalle seg underholdn­ingsgründe­r etter at han sammen med Kristian Ødegård

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway