Agderposten

En saerdeles hyggelig time med Raylee

Raylee akustisk med nye, gamle og coverlåter og i duett med lillesøste­r Caroline (17) ble en hyggelig konsert i Barbu kirke søndag.

- ▶ KONSERT

Den 20 år gamle artisten fra Tromøy er sin unge alder til tross, erfaren og landskjent. Hun startet som barnestjer­ne bare 12 år gammel under navnet Lotta.

Egentlig heter hun Charlotte Kristianse­n. Men da hun gikk fra barn til ungdom, tok hun artistnavn­et Raylee. Siden har karrieren tatt henne land og strand rundt, og nå også til Malmö i Sverige hvor hun holder på å spille inn plate.

Duett med lillesøste­r

På konserten søndag, som var årets siste i serien «En times tid med..» hadde Raylee initiativt­aker til konsertser­ien og organist i Barbu kirken, Leif Rino Müller på piano og flygel, og gitarist Hans Kjelløkken fra Grimstad med til å akkompagne­re. I tillegg stakk lillesøste­r Caroline (17) Kristianse­n opp på podiet rett som det var og sang duett med storesøste­r.

– Dette burde dere gjøre enda mere, var rådet etter konserten. De to søstrene balanserer fantastisk stemmene mot hverandre. Der Raylee er kraftig, er Caroline mer forsiktig, men med en mye råere stemme.

Også 15 år gamle Lina Müller, datter til organisten, deltok i en av sangene, på bass.

Lokale

– Jeg pleier å sette som krav til de som får delta i denne konsertser­ien at de må ha spilt med meg, og ha lokal tilknytnin­g. Jeg har spilt med Raylee som er fra Tromøya, fortalte Leiv Rino Müller da han ønsket velkommen til en nesten full Barbu kirke.

Raylee sang både kjente co- verlåter som «Skyfri himmel» av Bjørn Eidsvåg, en sang hun for øvrig sang også da hun spilte Anna i musikalen med samme navn.

Hun sang Siri Nilsens sarte «Jeg vet», som hun også har sunget i begravelse.

Sammen med lillesøste­r Caroline, fremførte hun «We don’t talk anymore» og Keens «This is the last time», blant annet.

Hun sang også låter fra de to albumene hun ga ut som barnestjer­nen «Lotta», med tekster hun hadde skrevet selv, eller

som mamma Gunn Veronika, hadde hjulpet med.

På badegulvet

– «Hva skjer»er skrevet på badegulvet hjemme på Tromøy, der var det godt og varmt. Som regel skrev vi tekstene når jeg kom hjem fra skolen, fortalte Raylee.

– «Stjerneteg­n» er skrevet av pappa og den har jeg aldri fremført live før, fortalte hun før hun satte i gang. Og låten holdt helt greit akustisk med voksen stemme.

Etter en time og et ekstranumm­er, fikk endelig fans og venner slippe til. Raylee er en kvinne med hjerte for de unge og tar seg tid til å snakke med både fans og gamle venner. Derfor gikk det lang tid før kirken ble tømt for kvelden.

Da hadde unge jenter fått både selfie med Raylee, noen vennskapel­ige ord og kanskje også en autograf.

 ??  ?? FLOTT DUO: Raylee (20) synger her «The last time» sammen med lillesøste­r Caroline (17). De to er en flott duo og må synge mere sammen.
FLOTT DUO: Raylee (20) synger her «The last time» sammen med lillesøste­r Caroline (17). De to er en flott duo og må synge mere sammen.
 ??  ?? IDOL: Køen var stor av alle som ville ta bilde sammen med Raylee etter konserten. Her er det Ida Marie som får bilde som mamma Anette tar.
IDOL: Køen var stor av alle som ville ta bilde sammen med Raylee etter konserten. Her er det Ida Marie som får bilde som mamma Anette tar.
 ??  ?? TALENT: Raylee fikk hjelp av 15 år gamle Lina Müller på bass i en av sangene. Til venstre kveldens gitarist Hans Kjelløkken.
TALENT: Raylee fikk hjelp av 15 år gamle Lina Müller på bass i en av sangene. Til venstre kveldens gitarist Hans Kjelløkken.
 ??  ?? STEMNINGSF­ULLT: «En times tid med Raylee» ble et saerdeles hyggelig møte med artisten som har vaert både barnestjer ne, TV-stjerne og dansestjer­ne. I Barbu kirke fikk vi høre både egne og andres låter.
STEMNINGSF­ULLT: «En times tid med Raylee» ble et saerdeles hyggelig møte med artisten som har vaert både barnestjer ne, TV-stjerne og dansestjer­ne. I Barbu kirke fikk vi høre både egne og andres låter.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway