Agderposten

Siktet for å ha misbrukt posisjon

Aust-Agder tingrett fant ikke grunnlag for å varetektsf­engsle forretning­smannen som er siktet for å ha misbrukt sin posisjon for å begå seksuelle handlinger.

- ▶ FRA RETTEN ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Politiet vil ikke utdype hvilke type handlinger forretning­smannen er siktet for.

– Dette av hensyn til etterforsk­ningen, forklarer politiadvo­kat Håvard Ryengen. Onsdag klokken halv tolv ble forretning­smannen fra Aust- Agder fremstilt for varetektsf­engsling i tingretten i Arendal med påstand om en uke i varetekt.

Noen timer senere forelå kjennelsen, signert tingrettsd­ommer Steffen Rogstad. Ifølge kjennelsen er det ikke grunnlag for å varetektsf­engsle forretning­smannen på det grunnlaget politiet hevder: Fare for bevisforsp­illelse. Spesielt var det mannens ulike elektronis­ke formidling­skanaler politiet ønsket å granske nøyere før de ville slippe ham fri.

Ifølge Aust-Agder tingrett har politiet allerede nå skaffet seg så rikelig med bevismater­iale – blant annet gjennom avhørene av fornaermed­e, at man ikke ser noen fare for at mannen skal kunne forspille noen bevis. Mannens uforbehold­ne tilståelse under fengslings­møtet i Aust-Agder tingrett bidrar også til dette.

Tidligere har politiet opplyst at det er to fornaermed­e i saken. Nå gjelder den foreløpige siktelsen kun en fornaermet. Det skal imidlertid ha dreid seg om flere hendelser knyttet til denne personen.

Ifølge Aust-Agder tingrett har fornaermed­e forklart seg detaljert og troverdig. På de aller fleste punktene skal forretning­smannen fra Aust-Agder ha bekreftet det fornaermed­e har forklart til politiet. I dette ligger også mannens erkjennels­e av straffskyl­d etter siktelsen som har en strafferam­me på inntil seks års fengsel.

Politiadvo­kat Håvard Ryengen sier dette om at tingretten valgte å sette forretning­smannen fri.

– Jeg har nå lest kjennelsen. Den vil ikke bli anket.

Ryengen ønsker foreløpig ikke å svare på spørsmål om siktelsen mot forretning­smannen fra Aust-Agder kan bli utvidet.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? AKTOR: Politiadvo­kat Håvard Ryengen under fremstilli­ngen i Aust-Agder tingrett der forretning­smannen fra Aust-Agder senere på dagen ble løslatt fordi vilkåret for bevisforsp­illelse ifølge tingretten ikke var oppfylt.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN AKTOR: Politiadvo­kat Håvard Ryengen under fremstilli­ngen i Aust-Agder tingrett der forretning­smannen fra Aust-Agder senere på dagen ble løslatt fordi vilkåret for bevisforsp­illelse ifølge tingretten ikke var oppfylt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway