Agderposten

Bruun-Gundersen ikke hørt av eget parti

Selv om Åshild Bruun-Gundersen (Frp) var imot at partifelle­n Carl I. Hagen skulle få plass i Nobel-komiteen, innstiller partigrupp­en hennes på at han skal få plassen.

-

▶ POLITIKK

– Selv om jeg fremmet en annen kandidat, har jeg forståelse for at gruppen landet på Carl I. Hagen, og jeg står selvsagt bak det, sier Åshild Bruun-Gundersen i går ettermidda­g.

Hun fremmet Åse Michaelsen fra Mandal, som har vaert aktiv Frp-politiker tidligere.

Ikke påvirket av myndighete­r

Carl I. Hagen er første vararepres­entant til Stortinget. Tidligere på dagen sa Bruun-Gundersen dette til Agderposte­n:

– Carl er dyktig og kan utvilsomt gjøre en god jobb i Nobelkomit­een. Men han er ikke valgbar, fordi han er 1. vara til Stortinget. Hensynet bak denne regelen er å sikre verden for øvrig om at komiteen i sitt arbeid ikke er påvirket av norske myndighete­r, sier Bruun-Gundersen.

Kan skade omdømmet

I løpet av dagen har det blitt klart at det ikke finnes noe vedtak om at stortingsp­olitikere ikke kan velges inn i Nobel-komiteen.

Nobel-komiteens tidligere sekretaer Geir Lundestad var imidlertid tindrende klar i sin kommentar til NRK, da det ble kjent at han var kandidat til komiteen:

– Det er jo helt åpenbart at Hagen ikke ville blitt noen god kandidat. Han har selv uttalt at han ikke har greie på utenrikspo­litikk! Det vil kunne skade Nobelkomit­eens omdømme internasjo­nalt om han blir valgt, sier Lundestad til NRK.

Norges Bank

Bruun-Gundersen mener det likevel har vaert en vellykket valgrunde for Frp på Sørlandet.

– Åse Michaelsen ble valgt som medlem i representa­ntskapet til Norges Bank, og Lene Langemyr ble valgt som varamedlem til Forsvarets Ombudsmann­snemnd. Dette er prestisjef­ylte verv og jeg er veldig stolt over å ha fått kandidater fra Sørlandet inn i disse viktige posisjonen­e, skriver hun. ▶ Inger Stavelin

 ?? FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØM WINGER ?? FORSTÅELSE: Åshild Bruun-Gundersen har forståelse for at flertallet i Frp stortingsg­ruppe gikk inn for Carl I. Hagen.
FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØM WINGER FORSTÅELSE: Åshild Bruun-Gundersen har forståelse for at flertallet i Frp stortingsg­ruppe gikk inn for Carl I. Hagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway