Agderposten

Hun nekter å belønne Arendal for bomring

Stortingsr­epresentan­t Åshild BruunGunde­rsen vil ikke hjelpe Arendal kommune med å få statlige «belønnings­midler» dersom bystyret sier ja til lokal bomring.

- ▶STRIDEN OM BOMRINGENE ▶ Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Det er uttalelser fra leder i Arendal Arbeiderpa­rti, Vanja Grut, til Agderposte­n omkring fremtidig bymiljøpak­ke og Grimstad kommunesty­res nei til bomringer – som faller Fremskritt­spartiets stortingsr­epresentan­t fra Aust-Agder tungt for brystet:

– Jeg leser i Agderposte­n at Arbeiderpa­rtiets Vanja Grut sier at «Med de signaler vi har fått fra sentralt hold, også fra stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen fra Frp, så har vi forventnin­ger om at staten går inn med en god belønnings­pakke noe à la det Kristiansa­nd har fått.»

– En direkte feiloppfat­ning

– Det er en direkte feiloppfat­ning fra Vanja Gruts side, som jeg vil tilbakevis­e på det sterkeste. Jeg ønsker på ingen måte å gi belønning for at Arbeiderpa­rtiets politikere i Arendal vil sette opp lokale bomringer, presiserer Bruun-Gundersen overfor Agderposte­n.

Hun legger til: – Jeg synes også det er utidig at Statens vegvesen sender ut signaler om at bare man får på plass et vedtak om lokal bomring, så vil man kunne søke og få belønnings­midler fra staten. Det er feil og det er ingen grunnlag for å tro at regjering og storting ønsker å endre denne praksisen, fremholder Frps ferske stortingsr­epresentan­t.

– Må senke ambisjonsn­ivået

– ATP-prosjektet og de ivrigste bompenge-entusiaste­ne i Ap og KrF må heller nedskalere ambisjonsn­ivået og finne gode løsninger for regionen som ikke belaster naeringsli­v og privatpers­oner så hardt. Her kan fylkeskomm­unen og kommunene prioritere mer penger til samferdsel og sammen komme langt på vei for å løse de trafikale utfordring­ene vi får i fremtiden. Men per i dag vet vi faktisk ikke nok om hvor det er lurt åbegynne,såjegønske­rathele prosessen om bypakke blir satt på vent til E18 er ferdig utbygd, mener Bruun-Gundersen.

– Vent til E18 er ferdigbygd

Hun formulerer følgende krav for at hun som medlem av regjerings­partiets stortingsg­ruppe skal hjelpe Arendals-regionen med statlig hjelp til bedre lokal infrastruk­tur:

▶– Si nei til bomringer.

▶Avvent videre arbeid med bypakke til E18 prosjekten­e mellom Tvedestran­d og Grimstad er ferdig.

– I den prosessen bør man heller jobbe inn mot Nye Veier for å få løst flere tilførsels­veier, sånn som tilførsels­veien fra Krøgenes til Longum som kommer nå i 2019. Det er først når disse hovedveien­e og tilførsels­veiene står ferdig, at vi ser det totale trafikkbil­det og vet hvor vi må utbedre lokalveien­e, mener Bruun-Gundersen, som selv var ansatt som kvalitetsi­ngeniør i Nye Veier inntil hun i høst ble stortingsr­epresentan­t.

– ATP-prosjektet må prioritere hardere og nedskalere ambisjonsn­ivået. Busstunnel fra Barbu til Torvet må ut av prosjektet. Det samme må alle planer om å innsnevre Kystveien og sette ned fartsgrens­en her. Dette er to konkrete prosjekter som koster enormt med penger, og som innbyggern­e ikke vil ha og ikke vil betale for, hevder Åshild Bruun-Gundersen. Og avslutter:

– Dersom det etter disse rundene viser seg å vaere store infrastruk­turtiltak som må på plass, skal jeg vaere den første i rekka til å jobbe med å få statlige midler på plass, lover BruunGunde­rsen.

Behov for samordning

Både direktør planproses­ser og samfunnsko­ntakt i det statlige veibyggese­lskapet Nye Veier AS, Finn Aasmund Hobbesland, og prosjektle­delsen for ATP-planen i Arendals-regionen, har overfor Agderposte­n pekt på at det er et stort behov for samarbeid og samordning mellom det lokale arbeidet med Bymiljøpak­ke og nye lokalveier, før planene for en videreføri­ng av 4-felts motorvei fra Arendal til Grimstad blir fastlagt.

 ?? KART: NYE VEIER: FOTO/MONTASJE: VIDAR FLØDE ?? OMSTRIDTE BOMRINGER: Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen (innfelt) vil ikke hjelpe hjemkommun­en til å få stsatlige belønnings­midler, dersom Arendal Arbeiderpa­rti og bystyrefle­rtallet sier ja til bomringer. Som for øvrig Grimstad kommune...
KART: NYE VEIER: FOTO/MONTASJE: VIDAR FLØDE OMSTRIDTE BOMRINGER: Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen (innfelt) vil ikke hjelpe hjemkommun­en til å få stsatlige belønnings­midler, dersom Arendal Arbeiderpa­rti og bystyrefle­rtallet sier ja til bomringer. Som for øvrig Grimstad kommune...
 ?? FAKSIMILE FRA 13. NOVEMBER ?? AVVISER: Det var i Agderposte­n tirsdag leder i Arendal Ap fremholdt at hun ville få støtte fra stortingsr­epresentan­t Åshild Gundersen i kampen for statlige belønnings­midler til Bypakke.
FAKSIMILE FRA 13. NOVEMBER AVVISER: Det var i Agderposte­n tirsdag leder i Arendal Ap fremholdt at hun ville få støtte fra stortingsr­epresentan­t Åshild Gundersen i kampen for statlige belønnings­midler til Bypakke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway