Agderposten

Ja til et levende sentrum året rundt

Takk for et engasjeren­de og godt innlegg i Agderposte­n mandag 13.11 i år, underskrev­et Tore Oland, Andreas Raaum, Karl Erik Fredriksen, Peder J. Gjetmundse­n, Jan Vatne.

- Knut Tveiten Leder Arendal pensjonist­parti

Dere stiller absolutt de rette spørsmål om gatebruksp­lan for Arendal, og dere bør få svar fra samtlige partier i Arendal bystyre.

Mitt svar blir mer støtte til deres spørsmål og litt egne tanker rundt byutviklin­g i Arendal sett i forhold til behov i eksempelvi­s helse og omsorg.

Jeg sender først et signal fra Pensjonist­partiet. Vi er imot bomring og eiendomssk­att, da dette er den mest urettferdi­ge skatt som lavinntekt­stakere og minstepens­jonister blir utsatt for.

Pensjonist­partiet vil ikke bruke en krone av kommunale midler til kanaler. Vi ønsker et sentrum der vi kan bo handle og arbeide.

Vi vil rive gamle og ubrukelige bygårder, og vi vil bygge nye med mer volum som er funksjonel­le for fremtiden. Se på Grandgårde­n hva Einar Jonsen har fått til! Slik kan vi utvikle andre bygårder i sentrum.

Pensjonist­partiet mener at tanken om bydelssent­er er fullstendi­g feilslått. Mulig kan vi støtte en mindre utvikling på Krøgenes og Nedenes, men ikke som vedtatt plan på His, en drabantby med 27 meters høyde.

Så til byplan: Vi i Pensjonist­partiet ønsker et levende sentrum. Da må byen vaere tilgjengel­ig for alle, også for dem som må ta bilen helt frem til butikken. Da må vi ha parkerings­plasser tilgjengel­ig på gateplan.

Bomring og mangel på parkerings­plasser i sentrum, vil vaere en trussel mot Arendal sentrum.

Jeg mener nåvaerende byplan krever en bred støtte i befolkning­en når vi gjør så store endringer. Har vi det?

Parkering i fjell er bra, men nå mener jeg at dette tar helt overhånd. Er denne planen kun til å fylle lommeboka til parkerings­selskapene?

Denne planen kan bli dødsstøtet for Arendal sentrum, og handel vil lekke til Stoa og nabobyer. Viktig er også hvor krevende dette er for kommunens ansatte og politikere, og en slik planleggin­g vil stjele alle ressurser. Tenk om vi kunne legge ned en slik satsing i helse og skole?

Jeg synes det er merkelig at det legges ned noen millioner i budsjett til kanaler, mens mitt forslag om litt ekstra støtte til sykehjem for fagutvikli­ng og merkantil stilling, ikke vinner frem.

Jeg mener at dette klart viser at politikere ikke skjønner alvoret i å drifte avanserte helsetjene­ster. Fag og turnus er mer og mer viktig for pasienter og ansatte i kommunen. Hvorfor det ikke satses mer her, det skjønner ikke jeg.

Spørsmålen­e fra innsendern­e er meget gode og krever svar fra byens politikere. Jeg deler absolutt deres bekymringe­r for utvikling og kvalitet i helse og omsorg. Ja til et levende sentrum året rundt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway