Agderposten

Har personlig opplevd at mennesker jeg mener er for syke til å klare seg selv, har blitt nektet sykehjemsp­lass

Opposisjon­sleder i Arendal bystyre, Geir Fredrik Sissener (H), mener det er uverdig at ikke alle opplever trygghet sine siste dager.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

– Jeg har personlig opplevd at mennesker jeg mener er for syke og for demente til å klare seg selv har blitt nektet sykehjemsp­lass. Det er uverdig og uakseptabe­lt, sier Geir Fredrik Sissener.

Han reagerer kraftig på Agderposte­ns reportasje­r om Lillian Rasmussens siste dager og hvordan hennes pårørende kjempet for sykehjemsp­lass.

– Det haster med å få på plass et nytt sykehjem. Det er opposisjon­en enige om. Nå må vi vaere kreative og finne en løsning. Det var vi som brakte opp behovet for nytt sykehjem først, selv om Ap sikkert mener noe annet, sier Sissener.

– Når eldre er redde og utrygge på om de får den hjelpen de har behov for, er det noe vi må ta på dypeste alvor.

For få plasser

Opposisjon­slederen anslår at, selv om det akkurat nå bare er to-tre på venteliste for sykehjemsp­lass, er det betydelige mørketall.

– Jeg vil anta at det reelle tallet er 15–16 og dette er et behov som bare vil øke de kommende årene. Behovet er langt større enn det vi tror. I Høyre er vi opptatt av verdig eldreomsor­g.

Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) kjenner seg ikke igjen i at eldreomsor­gen i Arendal skulle vaere uverdig.

– Jeg er veldig imponert over de tjenestene som vi leverer i Arendal, men vi har sikkert et forbedring­spotensial. Jeg er blitt fortalt at det er få klager.

– Ta kontakt

– Hva tenker du når du leser Agderposte­ns reportasje­r om Lillian Rasmussen og familien hennes?

– De har åpenbart hatt sterke opplevelse­r som jeg vil forholde meg til dersom de klager. Vi ønsker en dialog, så de kan bare ringe, sier ordføreren og fortsetter:

– Problemet er at denne saken kommer via Agderposte­n og ikke gjennom en formell klage. Hvis de er misfornøyd­e må de klage.

– Ikke greit

– Hva tenker du om at eldre føler seg redde og utrygge?

– Det er ikke greit. Vi ønsker dialog.

 ??  ?? REAGERER: – Uverdig, er Høyre-politiker Geir Fredrik Sisseners reaksjon på oppslagene om Lillian Rasmussens siste dager.
REAGERER: – Uverdig, er Høyre-politiker Geir Fredrik Sisseners reaksjon på oppslagene om Lillian Rasmussens siste dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway