Agderposten

I ferd med å fylle nyttStoa-bygg

Rema 1000 flytter og Europris dobler. De første leietakern­e tar i bruk det store XXL-bygget på Stoa Vest.

- ▶ NAERINGSLI­V

Selv om de to forretning­ene til sammen skal legge beslag på naer 3.000 kvadratmet­er, er det bare til å fylle opp første etasje i det store bygget som har reist seg godt synlig sentralt på Stoa.

Men på vårparten neste år, blir det fylt helt opp. Sportsgiga­nten XXL etablerer seg der, og har søkt etter 50 medarbeide­re som skal betjene kunder i en sportsbran­sje som allerede er svaert godt represente­rt på Stoa.

Den andre store leietakere­n er en gammel kjenning med kort flyttevei, elektronik­kgiganten Power, tidligere Expert, flytter fra nybygget de tok i bruk 4. desember 2008.

Flytteveie­n er ikke lang for Rema 1000 heller, de holder til på Stoa Vest-bygget oppe på «torget» hvor mange kjente kjedeforre­tninger ligger på rekke og rad.

Beliggenhe­ten gjorde utslaget

Og det er slett ikke behovet for større lokaler som har fått dem til å bestille flyttebil.

– Nei, lokalene her er faktisk mindre. Men de føles ikke slik, fordi disse lokalene er så godt utnyttet og er så lyse og luftige, forteller Rema 1000-kjøpmann Dag Erik Torekåsa.

Det er beliggenhe­ten som gjorde utslaget. Kjøpmannen mener de får eksponert seg enda bedre, og får bedre atkomst både for kunder og varer i det nye bygget.

– Dette er indrefilet­en på Stoa, mener Torekåsa som har vaert kjøpmann i 11 år, blant annet har han drevet Rema 1000 på Odden i Grimstad.

Men mer hektisk og morsommere enn han har det nå, ei snau uke før åpningen torsdag i neste uke, har han knapt hatt det på jobb.

– Dette blir en Rema 1000 etter de aller nyeste spesifikas­jonene, det er energibesp­arende led-belysning og alle kjølediske­r går på co -gass som ikke inneholder skadelige stoffer, forteller han, mens en haerskare av medarbeide­re både fra Rema 1000 lokalt, fra regionkont­oret og ikke minst alle leverandør­ene, er i ferd med å fylle opp hyller, reoler og kjølere.

Demper handelslek­kasje

Torekåsa mener det skjer veldig mye bra på Stoa nå, og nevner spesielt Ottersland­s satsing, med handelspar­ken som åpnet tidligere i høst.

Kjøpmannen mener at et bredt utvalg og mangfold av forretning­er bare bidrar til økt interesse og demper handelslek­kasje.

Dobler arealet

Like hektisk er det hos naboen i samme etasje. Europris får doblet arealet etter at forretning­en nå går fra dagens lokaler og videre inn i nybygget.

– Dette blir veldig bra både for ansatte og kunder. Vi får mye bedre plass, det blir luftigere og mer oversiktli­g, og ikke minst mye bedre arbeidsfor­hold, forteller butikksjef Odd Hansen.

Han tar som et godt eksempel at de tidligere fikk store varelevera­nser som måtte tas inn samme døra som kundene gikk ut.

– Nå får vi gode ramper på andre siden her, så endelig kan vi få varene inn i den ene enden og ut i den andre, smiler bransjevet­eranen som forteller om en stadig økende omsetning for Europris-forretning­en på Stoa.

Nå blir det lange kvelder og helga med, før åpningen.

Også håndverker­ne har hektiske dager, men Nils Ove Bjørkli fra Arendal El-Team bare smiler fornøyd høyt oppe under taket der led-belysninge­n skinner.

– Den er så energibesp­arende at den spares inn i løpet av partre år, forteller han.

Og gleder seg stort over alt som skjer i området nå, de regner med å ha arbeid på Stoa frem til sommeren neste år.

 ??  ?? HEKTISK: Kjøpmann Dag Erik Torekåsa (foran), og Terje Vik Schei og Paal Saellmann fra regionkont­oret plasserer varer.
HEKTISK: Kjøpmann Dag Erik Torekåsa (foran), og Terje Vik Schei og Paal Saellmann fra regionkont­oret plasserer varer.
 ??  ?? GLEDER SEG: – Dette blir veldig bra både for ansatte og kunder, mener butikksjef Odd Hansen hos Europris som får doblet arealet.
GLEDER SEG: – Dette blir veldig bra både for ansatte og kunder, mener butikksjef Odd Hansen hos Europris som får doblet arealet.
 ??  ?? BESPARENDE: Den nye lokalene får led-belysning, det sparer mye energibruk og har lengre holdbarhet.
BESPARENDE: Den nye lokalene får led-belysning, det sparer mye energibruk og har lengre holdbarhet.
 ??  ?? FLYTTER INN: Dag Erik Torekåsa (t.v.) som driver Rema 1000 og butikksjef Odd Hansen på Europris har hektiske dager før å
FLYTTER INN: Dag Erik Torekåsa (t.v.) som driver Rema 1000 og butikksjef Odd Hansen på Europris har hektiske dager før å
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway