Agderposten

– Nå må vi ned på jorda igjen

ØIF Arendal sto for en av klubbens beste prestasjon­er noensinne da de spilte uavgjort mot tyske Göppingen onsdag. Søndag venter hverdagen og seriekamp mot Sandnes.

-

▶ HÅNDBALL

Det ble en kamp for historiebø­kene da ØIF gjestet det tyske storlaget i tredje og siste kvalifiser­ingsrunde til EHF-cupen. Foran nesten 4000 tilskuere ledet de røde og svarte på et tidspunkt i andre omgang med hele sju mål. Sjokkerte hjemmefans kunne knapt tro sine egne øyne.

– Akkurat da tenkte jeg ikke så mye. Vi var i flytsonen og da går alt av seg selv, sier kaptein Eirik Heia Pedersen.

Det siste kvarteret kom imidlertid den regjerende mesteren i EHF-cupen tilbake og sikret uavgjort. Isolert sett et resultat som hadde gitt hemningslø­s jubel, men Heia Pedersen likte ikke avslutning­en på kampen.

– Jeg har både en god og dårlig følelse. Jeg følte vi hadde kampen i vår hule hånd, og da er det kjedelig at vi kun klarer uavgjort. Vi kunne virkelig ha vunnet, sier han.

Må ikke bli tilfreds

Returoppgj­øret spilles i Sør Amfi neste lørdag, men før den tid venter hjemmekamp mot Sandnes.

– Nå blir det viktig å komme seg ned på jorda og ikke tro at vi er bedre enn vi er. Vi må gjøre en jobb for å slå Sandnes. Man kan fort bli litt tilfreds når man presterer så godt mot et storlag som Göppingen, men ingenting går av seg selv, påpeker kapteinen.

Sandnes står bokført med åtte poeng på like mange kamper. Rogalandsl­aget har med det plassert seg på 7.-plass.

– De har vist at de kan hamle opp med de fleste, men svinger en del i prestasjon­ene, sier Heia Pedersen.

Håper på full hall

Så snart kampen mot Sandnes er unnagjort, starter oppladning­en til returoppgj­øret mot Göppingen. Trener Marinko Kurtovic er klar på at spillerne fortjener full hall og elektrisk stemning i Sør Amfi.

– Nå håper jeg vi får oppleve et stappfullt Sør Amfi i ryggen. Det fortjener guttene, sa treneren etter kampslutt onsdag. Han får støtte av kapteinen sin.

– Jeg håper vi kan stille med full hall hjemme. Det blir en storkamp hvor vi trenger all støtte vi kan få.

– Hvor mye betyr en fullsatt hall?

– Det kan ha mye å si. Håndball er en idrett med marginer og vanskelige dommeravgj­ørelser, og da hjelper det med publikum i ryggen.

Kampen mot Göppingen og en mulig plass i EHF-cupens gruppespil­l starter 17.00 neste lørdag. ▶ Øystein Bjerkestra­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway