Agderposten

Kraftige reaksjoner på at domstol stanset ulvejakt

Miljøbeveg­elsen jubler, men bøndene reagerer med vantro på at Oslo tingrett stopper ulvejakta midlertidi­g.

-

▶ OSLO

– Det kan ikke vaere sant. Det er helt utrolig når det fins så mange bevis for at det ikke går an å leve med så mye ulv, sier leder Ann Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarl­ag etter at kjennelsen kom tirsdag.

Ulvejakten utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark var allerede i gang og fem dyr er skutt. WWF krevde umiddelbar stans i jakten på de sju ulvene som gjensto i kvoten.

Miljøorgan­isasjonen WWF Verdens naturfond fikk tingretten­s medhold i en midlertidi­g stans i jakta, i påvente av at domstolen skal gjennomgå hele den norske ulveforval­tningen.

– Nå må alle gode krefter som vil ivareta sikkerhet for folk og fe, virkelig si fra, sier Furuberg, og ber Stortinget ta grep.

Leder Erling Aas-Eng i Hedmark Bondelag mener kjennelsen er alvorlig.

– Det betyr i praksis at en suspendere­r forvaltnin­gen av ulv på norsk territoriu­m, sier han til NTB.

– Når vi vet hvilket vekstpoten­sial det er i en ulvestamme, er dette veldig bekymrings­fullt for landbruks- og utmarksnae- ringen i Norge, fortsetter han.

Miljøpolit­isk leder Ingrid Lomelde i WWF mener de ikke har noen annen utvei enn å ta saken til retten, for å sikre en baerekraft­ig ulveforval­tning.

–Nåservifra­mtilat saken vår kommer opp for retten, der domstolene må vurdere om norsk ulveforval­tning er i strid med norsk lov og internasjo­nale forpliktel­ser, sier hun.

Arnodd Håpnes, fagleder i Naturvernf­orbundet, mener kjennelsen er gledelig og nødvendig.

– Den gir naturverns­iden full seier på mange av de mest sentrale punktene som vi har argumenter­t for i mange år. Det er fantastisk og vil også få stor betydning for Vidar Helgesen, som snart skal avgjøre klagesaken om ulvejakt i ulvesonen. Denne kjennelsen må bety at all jakt i ulvesonen må avlyses, sier han. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway